05 Haziran 2012 07:31

Bahçeli'den geometrik açılım

Konuşmalarında yaptığı matematiksel hesaplarla tanınan Devlet Bahçeli bu kez geometriye el attı. Bahçeli, CHP'nin Kürt sorununu görüşme önerisini "CHP'nin,  AKP'nin peşi sıra giderek BDP'yle de birleşip bölücülüğün şeytan üçgenini oluşturması" şeklinde değerlendirdi.Partis

Bahçeli'den geometrik açılım
Paylaş

Partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bizim hiç kimseyle Kürt sorunuyla ilgili görüşmeye niyetimiz yoktur. CHP ile çöküş planını görüşmeyeceğiz” dedi.

Konuşmasında Başbakan Tayyip Erdoğan’a yüklenen Bahçeli'nin ağırlıklı gündemi yine Kürt sorunuydu. “2009 yılında Kürt açılımı, demokratik açılım, milli birlik ve kardeşlik adıyla açıklanan yıkım projeleri Türk milletinin birliğine darbe vurmasıyla akıllarda kalmıştır. Kürt sorununu öne çektikçe, bölücülük zıvanadan çıkmış, bendini aşmıştır. Konunun başbakan tarafından 2005 yılında Kürt sorunu olarak tahvili ve bu sorunun 2011 yılına kadar sürülerek getirilmesi felaketi tetiklemiş, hainlerin suyu ekmeği olmuştur. CHP de AKP’nin peşi sıra gitmekte, BDP ile de birleşerek bölücülüğün şeytan üçgenini oluşturmuşlardır” dedi. CHP’nin Kürt sorununun Mecliste müzakere edilmesi ve bir Akil Adamlar Komisyonu kurulması önerisine değinen Bahçeli, CHP’nin yaklaşımlarının Abdullah Öcalan’ın yaklaşımıyla aynı olduğunu savundu.

CHP’YE KAPILARI KAPATTI

Bahçeli, “Yeni CHP’nin sözüm ona terörle mücadele diye sunduğu, PKK’nın ihanet hazırlıklarıdır. Ne kadar olumsuz bir manzara da olsa, milliyetçi hareket hâlâ etkisizleştirilememiştir. Bizim hiç kimseyle Kürt sorunuyla ilgili görüşmeye niyetimiz yoktur. CHP ile çöküş planını görüşmeyeceğiz” diyerek CHP’ye kapıları kapattı.

O DA KÜRTAJA KARŞI

Konuşmasında kürtaj tartışmalarına da değinen Bahçeli, “Biz parti olarak İslami, insani, hukuki ve tıbbi olarak yaptığımız değerlendirmeler neticesinde kürtaja karşıyız ve onaylamıyoruz. Ancak tıbbi gerekçelerle birlikte, ruhsal ve psikolojik gerekler hayat ve varlık meselesi haline gelmişse elbette belirli bir süreyi aşmamak kaydıyla kürtaja izin verilmesi mümkün olabilecektir. Bu konunun uzmanlara bırakılması, kadın bedeninin ve sağlığının tartışma malzemesi yapılmaması gerekir” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Saklı’nın cenazesi Diyarbakır’a gönderildi

SONRAKİ HABER

Arınç, Gülen’i yere göğe sığdıramadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...