05 Ocak 2017 14:08

Kapatılan alkollü mekan sahipleri valilik önünde eylem yaptı

Yozgat'ta OHAL kapsamında kapatılan alkollü mekanların sahipleri Valilik önünde eylem yaptı.

Paylaş

Yozgat Valiliğinin, OHAL kapsamında 28 Eylül 2016'da il genelindeki tüm bar, pavyon, gazino gibi mekanları kapatmasının ardından yaklaşık 3 aydır mağdur olduklarını belirten işletme sahipleri eylem yaptı.

Yozgat Valiliği önünde aileleriyle birlikte oturma eylemi yapan alkollü mekan sahipleri, Vali Kemal Yurtnaç ile konuşmak istedi. Görüşme talebine olumlu yanıt alamayan mekan sahipleri ve aileleri, polis engeliyle karşılaştı. 

Yerköy ilçesinde gazino işletmeciliği yapan Hamza Kömürcüoğlu, Vali Yurtnaç'ın daha önce 4 Ocak tarihinde mekanlarının açılacağını söylemesi üzerine 3 aydır beklediklerini ifade etti. Kömürcüoğlu, "103 gündür mekanlarımız kapalı, borçlarımız birikti. Şimdi de OHAL uzadı diye mekanlarımızı açmıyorlar. Ne yapalım, biz parasızlıktan çocuklarımızı okula gönderemiyoruz, evimize ekmek götüremiyoruz. Şimdi Vali beyle görüşmeye geldik ama ulaşamadık" dedi.

Eylem yapan grup polisin engellemesiyle Yozgat Valiliği önünden uzaklaştırılırken, gözaltına alınmak istenen içkili mekan sahibi Coşkun Emrebaş ise ne yapacaklarını bilemediklerini ve zor durumda olduklarını söyledi. Emniyet yetkilileri, vatandaşlara Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök'ün görüşmek üzere kendilerini beklediğini söyledi. (Yozgat/DHA) 

ÖNCEKİ HABER

Seferler kar yağışı nedeniyle yüzde 30 azaltılacak

SONRAKİ HABER

İzmir'deki bombalı saldırı sonrasında döviz yine yükselişte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...