05 Ocak 2017 12:16

İşe iadesini isteyen öğretmen gözaltına alındı

Bodrum'da, KHK ile ihraç edilen öğretmen işe iadesi için yaptığı tek kişilik eylemde gözaltına alındı.

Paylaş

Bodrum'da Eğitim Sen'li 8 öğretmenle birlikte mesleğinden ihraç edilen ilkokul öğretmeni Engin Karataş, görev yaptığı okula 50 metre uzaklıkta tek kişilik eylem yaptı. Polis OHAL'i gerekçe göstererek eylem yapan öğretmen Karataş'ı gözaltına aldı.

Bodrum'daki Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu'nda 1'inci sınıf öğretmeniyken, 29 Ekim Kararnamesi'yle kendisi gibi Eğitim Sen üyesi 8 öğretmenle birlikte ihraç edilen, evli ve bir çocuk babası Engin Karataş, bugün Belediye Meydanı'nda, eskiden görev yaptığı okula 50 metre uzaklıkta tek kişilik eylem yaptı. 'İşimi ve Öğrencilerimi İstiyorum' yazılı dövizi tutan Karataş, merak edip kendisiyle konuşanlara haksız yere ihraç edildiğini ve görevine dönmek için yaptığı tüm girişimlerden sonuç alamadığını söyledi.

Öğle tatili arasında okula gelen öğrencileri, eylem yapan öğretmenlerini görünce şaşkınlık yaşadı. Karataş, kendisiyle konuşan öğrencilere yanında getirdiği ve üzerinde atasözleri yazılı olan kağıt uçaklardan hediye etti. 

Yağmur altında yaklaşık 1 saat süren eylemde açıklama yapan Karataş, "29 Ekim kararnamesi ile ihraç edildik. Ancak ihraç edilme nedenimizi ne yaptıysak öğrenemedik. Savunmamız bile alınmadı. Öğrencilerimi, mesleğimi çok seviyorum. Kanuni haklarımızı aramaya başladık. Ancak OHAL döneminde olduğumuz için bu haklarımız çok kısıtlı. Bölge idare mahkemesine başvurduk. Evde oturup çürümektense sesimi insanlara duyurmak için buraya geldim. 20 yıllık öğretmenim, bugüne kadar kanun dışı hiçbir örgüte destek olmadım, üye olmadım. Sadece Eğitim Sen'in üyesiyim. Bugün de burada uğradığım haksızlığı, vatandaşlara anlatıyorum. Eylemimi gücüm yettiğince her gün burada oturarak sürdüreceğim" dedi.

KHK İLE İHRAÇ, OHAL İLE ENGELLEME

Karataş bir süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri tarafından OHAL var gerekçesiyle eylemine son verip ayrılması istendi. Eylemini sürdürmekte direnen Karataş, polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de adliyeye bombalı saldırı

SONRAKİ HABER

İzmir'de bombalı saldırı sonrası ilk görüntüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...