05 Ocak 2017 12:20

İzmir'de adliyeye bombalı saldırı

İzmir kent merkezinde Adliyeye yakın bir noktada bombalı saldırı gerçekleştirildi. TAK'ın üstlendiği saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

Paylaş

Bayraklı'daki İzmir Adliyesi'ne mesai çıkışına yakın bomba yüklü araçla yapılan saldırıda polis memuru Fethi Sekin ile zabıt katibi Musa Can hayatını kaybetti, 3'ü polis 6 kişi yaralandı, saldırıyı yapan 2 kişi öldürüldü. Saldırı sonrası başlatılan operasyonda 2 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler emniyete götürüldü. Saldırıyı TAK(Kürdistan Özgürlük Şahinleri) üstlendi.

Bugün saat 16.10'da, Bayraklı İlçesi İslam Kerimov Caddesi'nden İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen saldırganlar, C Kapısı ile hakim ve savcı araçlarına ayrılan otoparka girmek istedi. Burada görevli trafik polisi Fethi Sekin'in izin vermemesi üzerine araçtan inip koşarak uzaklaşan saldırganlardan biri, elindeki düzenekle, LPG'li olduğu belirtilen geldikleri araçtaki bombayı infilak ettirdi. Aracın LPG tankının da havaya uçtuğu patlamanın sesi, Bayraklı ve Bornova ilçeleri başta olmak üzere İzmir'in büyük bölümünde duyulurken, parçalanan araçla çevresindeki araçlar yanmaya başladı. Yaralananlar kanlar içinde yere yığılırken, polis Fethi Sekin, mermisi bitine kadar çatıştı. Sekin, saldırıyı yapanlardan birini öldürdü, kendisi de hayatını kaybetti. Diğer saldırgan adliyenin yanındaki inşaata kaçtı. Buradaki çatışmada da İkinci kişi de olay yerinde öldürüldü. 

Çatışma sırasında İzmir Adliyesi'nde görevli zabıt katibi Musa Can da vurularak yaşamını yitirdi. Olayda yaralanan, aralarında polislerin de bulunduğu 6 kişi ise Ege Üniversitesi Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi başta olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olay yerinin 100 metre ilerisinde bulunan ve bomba yüklü olduğundan şüphelenilen bir araç da polis tarafından kontrollü patlatıldı.

ADLİYEDE GİRİŞ ÇIKIŞA KAPATILDI

Çatışma devam ederken Adliye binası giriş ve çıkışlara kapatıldı. Adliye binası içinde çatışma çıktığı yönündeki bilgi polisi alarma geçirdi. Adliye binasına A kapısından çok sayıda polis girdi. Kapı önünde bulunan adliye çalışanları büyük korku içinde dışarıya çıktı. Görgü tanıkları, bina içinde çatışma olmadığını ve şüpheli bir kişinin bulunduğunu ileri sürdü. Yapılan aramada bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Bazı görgü tanıkları saldırıyı yapanların 3 kişi olduğunu, birinin Çiğli yönüne kaçtığını söyledi. Polis bu bölge başta olmak üzere İzmir'in dört bir yanında yoğun kontrol başlattı. 

Toplam 12 yaralı var. Patlamada hayatını kaybedenlerden birisi Ege Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi, olay anında yaşamını yitirmiş. Ege'de 7 yaralı var 3'ü ameliyatta. Çiğli Devlet Hastanesinde 1 yaralı var, genel durumu iyi. Tepecik'te 4 yaralı var.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, olay yerinde yaptığı incelemelerin şunları söyledi:

"Teröristlerin üzerinde iki adet kalaşnikof, 8 el bombası ve RPG-7 roketatar ele geçirildi. Alınan tedbirlerin ve cefakar ve vefakar, şehit olmayı göze alarak durumu atlatan emniyet görevlilerimizden Allah'tan razı olsun. Bu hadiselerde sizin sağduyulu davranmanız ciddi anlamda önemlidir. Bir araç daha kontrollü bir şekilde patlatıldı. Elde olan veriler, saldırıyı düzenleyenin PKK olduğunu gösteriyor. Kimlik tespiti kapsamında böyle bir değerlendirme yapıldı. 

Buradaki hadise sayın başsavcımız, emniyet müdürümüzle güvenlik değerlendirmelerinde her türlü önlemleri alıyoruz. Polis kontrol noktasındaki bir arkadaşımızın fark etmesi üzerine çatışma çıkıyor. Araç da bombalı olduğu için kaçarken patlatılıyor ve bu esnada oluyor.

İstihbaratlar değerlendiriliyor, üçüncü şahıs kimdir nedir diye. Biz yine de olma ihtimaline karşı teyakkuz halindeyiz. İki terörist ise ölü ele geçirildi. Şimdi şu anda 3'ü polis memurumuz olmak üzere toplam 6-7 civarında yaralımız var."

DHA Muhabiri Taylan Yıldırım, "Adliye binasının hemen girişinde bombalı bir aracın patlatıldığını görüyoruz. İlk belirlemeler de bombalı saldırı olduğuna yönelik. Giriş kapısında hakim ve savcıların araçlarının yer aldığı otopark bulunuyor. Büyük bir hasar var, çevredeki çok sayıda araçta da hasar var. Çok sayıda ambulans gönderildi, yaralıların hastanelere kaldırıldığını görüyoruz" diye konuştu. ​(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Ergenekon davası İstanbul’da görülecek

SONRAKİ HABER

İşe iadesini isteyen öğretmen gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...