05 Ocak 2017 11:59

Tuncer Bakırhan’a 114 yıl ceza isteniyor

Tutuklanarak yerine kayyım atanan Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan hakkında, 114 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Paylaş

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 16 Kasım'da tutuklanan ve daha sonra görevden alınan Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Bakırhan'ın 2014, 2015 ve 2016 yılları arasında 18 kez, “örgüt propagandası yapmak”, 2 kez “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek veya yönetmek” ile “örgüt üyesi olmak” iddialarından 114 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istendi. İddianamede, Bakırhan'ın katıldığı cenaze törenleri, belediye cenaze araçlarının temininin suç gösterilmesi dikkat çekti. 

'BİNLERCE CENAZEYE AYRIM YAPMADAN KATILDIM'

İddianamede çok sayıda PKK’linin cenaze törenine katılmak ile suçlanan Bakırhan’ın ifadeleri de yer aldı. Bakırhan’ın, iddianameye yansıyan ifadeleri ise şöyle: "Ben bu şahısların cenaze törenlerine katıldım. Bu cenazelerin mezarlıklara götürülmesi konusunda Siirt Belediyesine ait cenaze araçları kullanılmıştır. Bu araçların tahsis edilmesi hususunda benim özel olarak herhangi bir talimatım olmamıştır. Belediye Cenaze Müdürlüğüne başvuran kim olursa olsun ilgili müdürlük kim olursa olsun cenaze arabası vermiştir. Cenaze arabası tahsisinde benim bir haberim olmaz, ilgili müdürlüğün görevindedir. Ben Belediye Başkanı sıfatıyla Belediye Başkanlığı dönemimde Siirt ilinde binlerce cenazeye katıldım. Cenazesine katıldığım şahısların Arap, Türk, Kürt veya başka milletten olup olmamasına, siyasi görüşünün ne olduğuna bakmaksızın cenaze araçları kullanıldı. Ben de bu cenazelere ayrım gözetmeksizin bu cenazelere katılmaya çalıştım. Cenazeye katılan diğer şahısların cenaze törenlerinde bu şekilde slogan atmaları beni ilgilendirmez. Ben bu cenazelerde o şekilde slogan atmadım. Cenaze törenlerinde mezarlıklarda ölen bu şahıslar için saygı duruşunda bulunup bulunmadığımı hatırlamıyorum. Cenaze araçlarına PKK/KCK simgeleyen bayrakların ve fotoğrafların asılması olayı ile benim de Belediyenin de herhangi bir alakası yoktur. Ben Belediyenin cenaze araçlarına bunların asıldığını görmedim. Bunlar muhtemelen ölenlerin yakınları tarafından asılmıştır." (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

380 iş adamı hakkında 'FETÖ' soruşturması

SONRAKİ HABER

‘Bu anayasaya evet oyu veren Türkiye'ye ihanet eder nokta’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa