05 Ocak 2017 11:51

Bozcaada’da denizden haç çıkarma töreni yapıldı

Bozcaada’da İsa peygamberin doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle geleneksel denizden haç çıkarma töreni yapıldı.

Paylaş

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki ilçesi Bozcaada'da, İsa peygamberin doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle, Meryem Ana Kilisesinde düzenlenen ayinin ardından, rıhtımda denizden haç çıkarma töreni gerçekleşti.

Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle Bozcaada'da planlanan programa göre, yarın gerçekleşmesi gereken ayin, beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün yapıldı. Bozcaada'da bulunan Rum vatandaşların yanı sıra, izlemeye gelen Türk vatandaşları da törene katıldı.

Ayin, Gökçeada Metropoliti Kirillos Dragunis tarafından, yanındaki 2 papazla birlikte gerçekleştirildi. Bozcaada rıhtımında gerçekleşen haç çıkarma töreni için Midilli'den gelen 3 Rum genci, denize atladı. Lefteris Chrisomallos isimli genç, denizden haçı çıkartarak Metropolite verdi. Aynı zamanda Rum vatandaşların güvenliği için ilçe emniyetine bağlı ekipler önlemler aldı.

Törenin sonunda Gökçeada Metropoliti Kirillos Dragunis ve Gökçeada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, 2017’nin barış yılı olmasını ve Türkiye’nin zor zamanlarının geçmesini temenni etti.

Metropolit ve papazlar, yarın İzmir'de gerçekleşecek ayin için adadan ayrıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler sokak kedileri için ev yaptı

SONRAKİ HABER

Darbe girişimi davasında 2 komutana müebbet hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...