05 Ocak 2017 10:45

Halkevleri’nden tehditlere karşı suç duyurusu

Halkevleri, laiklik çağrısı sonrası başlatılan tehdit ve saldırılara karşı suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Laiklik çağrısı nedeniyle sosyal medya üzerinden Halkevleri'ne yönelik yapılan saldırılar ve suçlamalarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Adliye önünde açıklama yapan Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy “Ülkenin içine girdiği bu karanlıktan kurtulmanın tek yolu laiklik mücadelesini yükseltmektir” dedi.

Halkevleri üyesi Ayşegül Başar ve Hamit Dışkaya’nın Okmeydanı’da bir kahvehanede yaptıkları laikliği savunma çağrısı nedeniyle tutuklanmalarının ardından sosyal medyadan da Halkevleri’ne yönelik suçlamalar ve saldırılar başlamıştı. Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, Halkevleri yöneticileri ve CHP Milletvekilleri Ali Şeker ve Niyazi Nefi Kara’nın da katılımıyla Ankara Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusunun ardından Halkevleri Hukuk Dairesi’nden Avukat Sercan Aran konuya ilişkin açıklamada bulundu. Aran “Bugün Ankara’da Halkevleri’ne sosyal medyadan saldıranlarla ilgli suç duyurusunda bulunduk. Bu kişiler arasında kendisine ‘gazeteciyim’ diyenler de vardı. Neticesini hep birlikte göreceğiz” dedi.

Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy “Ülkenin içine girdiği bu karanlıktan kurtulmanın tek yolu laiklik mücadelesini yükseltmektir. Laiklik yaşamsal bir mücadeledir” dedi. Ersoy’un ardından CHP Milletvekilleri de söz alarak laiklik mücadelesini savunmanın her yurttaşın görevi olduğunu belirtti.

Dün akşam da Ankara’da Yüksel Caddesi’nde siyasi parti, sendika ve meslek örgütlerinin katılımıyla tutuklanan Halkevleri üyelerine destek açıklaması yapılmıştı. Açıklamaya HDP ve CHP milletvekillerinin yanı sıra EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan da destek vermişti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ordu Çevre Derneği: Kibele mi taş ocağı mı?

SONRAKİ HABER

Gençlik örgütleri, soruşturmaları protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...