05 Ocak 2017 09:57

Askerleri IŞİD'e ÖSO'cular mı ihbar etti?

HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, 'güvenilen bazı kişilerin' ÖSO ile ilişkisini Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a sordu.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDO), iki astsubayın “güvenilen bazı kişiler tarafından” IŞİD’e satıldığı yönündeki haberleri Meclis gündemine taşıdı.

Saygı Öztürk geçtiğimiz günlerde Sözcü gazetesindeki köşesinde, IŞİD tarafından kaçırıldığı iddia edilen iki astsubayın kaçırılmadığını, yerlerinin IŞİD’lilere bildirilerek satıldığını öne sürmüştü. İddiaya ilişkin Savunma Bakanı Işık’ın yanıtlaması talebiyle Meclis’te soru önergesi veren HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, haberin doğru olup olmadığı konusunda Bakandan açıklama istedi. Bakanlığın konuyla ilgili soruşturma başlatıp başlatmadığını soran Atalan, “Adı geçen astsubayların kimlikleri belirlenmiş midir?” sorusunun yanıtlanmasını talep etti.

Kısa mesafeli keşif yaptıkları sırada astsubayların yanlarında olan ve daha sonra kaçtığı belirtilen Suriyeli tercümanın ÖSO veya IŞİD ile bağlantısı hakkında açıklama isteyen Atalan, “IŞİD teröristleri ile astsubaylar arasında çatışma çıkmış mıdır? Yaralanan, hayatını kaybeden var mıdır?Basında söz edilen astsubaylar kaçırılmış mıdır yoksa satılmış mıdır? ÖSO’nun bu iddialar ile bağlantısı var mıdır? IŞİD ile mücadelede bu duruma benzer başka vakalar var mıdır?” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD: Barbaros Şansal derhal serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

Kilise katliamı sanığı: Üzgün değilim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...