05 Ocak 2017 08:21

Amberin Zaman’ın basın kartı iptal edildi

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, ‘milli güvenlik politikası’ gereği gazeteci Amberin Zaman’ın basın kartını iptal etti.

Paylaş

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), gazeteci Amberin Zaman’ın sosyal medya paylaşımları ve yazılarını gerekçe göstererek sarı basın kartını iptal etti. Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, “milli güvenlik politikası gereği basın kartı iptal edilmiştir” denilmesi dikkat çekti.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), gazeteci Amberin Zaman’ın basını kartının “yurtdışında çeşitli mecralarda her fırsatta Türkiye aleyhine yazılar kaleme aldığı” gerekçesiyle iptal edildiğini duyurdu. BYEGM’den yapılan açıklamada, Amberin Zaman’ın “yazılarıyla halkı kin ve düşmanlığa sevk ederek  kutuplaşmaya  neden olduğu” iddia edildi.

BYEGM’nin açıklamasında, Amberin Zaman’ın Ortaköy’de Reina’ya yönelik saldırı sonrası sosyal medyadan “IŞİD karşısındaki en etkili güç Suriyeli Kürtler ister hain diyebilirsiniz ne isterseniz diyebilirsiniz ama gerçek bu.

YPG ve SDG’nin IŞİD’e karşı en etkin güç olduğu için ABD işbirliğini onlarla yapıyor ama bunu söyleyince hain sayılıyorsun. IŞİD’e karşı en etkin güç olan YPG ve SDG’ye saldırmaya devam edilecek mi acaba?” şeklinde paylaşım yaptığı belirtilerek, gazetecinin bu paylaşımıyla “terör örgütüne yönelik sempatisini açıkça ortaya koyduğu” savunuldu.

Açıklamada, “Zaman’ın ‘gerçek dışı değerlendirmelerde bulunarak Türkiye aleyhtarı propaganda yaptığı,  Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara  sempatisi ve desteğinin tespit edilmesi nedeniyle milli güvenlik politikası gereği basın kartı iptal edilmiştir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Türk: Faşizme karşı birleşik cephe oluşturulmalı

SONRAKİ HABER

Başbakan Yardımcısı Kaynak: Saldırgan yüksek ihtimalle Uygur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...