05 Ocak 2017 08:00

Karabağlar’da 4. itiraz: 'Gerekirse 400 kere itiraz ederiz'

Karabağlar’da, dördüncü kez askıya çıkarılan kentsel dönüşüm planlarına dördüncü kez itiraz edildi.

Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İzmir Karabağlar’da yürütülen ve 540 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesinin 101 hektarlık alana ait kısmının imar planları halkın tepkisine rağmen geçtiğimiz günlerde dördüncü kez askıya çıktı. Planlara, bölge halkından da dördüncü kez itiraz geldi.

Karabağlar Mahalleler Birliği’nin çağrısıyla, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün önünde bir araya gelen bölge halkı hazırladıkları 477 itiraz dilekçesini teslim etti. Dilekçe teslimlerinin öncesinde mahalleli müdürlük bahçesinde açıklama yapmak istedi ancak açıklamaya izin verilmedi. Anadolu Caddesi'ne çıkan halk bir süreliğine yolu kapattı.

“Afet bahane talan şahane” , “İmza atma komşunu satma”, “Rant için değil halk için dönüşüm” , “6306 gasptır, talandır” yazılı dövizler taşıyan mahalle halkı sık sık, “Haklıyız kazanacağız” , “Talana hayır” sloganları müdürlüğü de protesto etti.

MAHALLELER BİRLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Mahalleler Birliği adına basın açıklamasını okuyan Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği Başkanı Halil Ecevit, halkın görüşlerinin alınmadığını bir kez daha hatırlatarak “Görüşünü almamakla birlikte daha önce çıkan 3 plana itirazlarımıza cevap verme gereği duymayarak bundan sonra da orada yaşayan halkı, halkın isteklerini, düşüncelerini göz ardı edeceğini buraya itiraza gelen bizleri süreci provoke etmek, şov yapmakla suçlamasından bellidir. Her gün yeni torba kanunlar çıkararak mücadele etmemizi engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Elektrik, su affı çıkarıp kandıramadıkları bizleri; toplu dava açma hakkımızı engellemeye çalışarak, her itirazımıza karşılık yeni planlar çıkararak  hiçbir şekilde kandıramayacaklar” dedi.

İNŞAAT SERMAYESİNE RANT AKTARIMI

‘Sağlıklı’ yaşam alanlarının neden boş alanlar üzerinde yapılmadığını da soran Ecevit şunları söyledi: “Amaç burada sosyal donatı alanları yaratmaksa yukarıda belirttiğimiz gibi ilçemizde yaklaşık 300 hektarlık boş alan bulunmaktayken  burada ihtiyaç duyulacak hastane, kültür merkezi, okul, spor alanları yapmaksa, halka hizmet etmekse amaç hazinenin boş alanları değerlendirmeyip bizim yaşam alanlarımıza göz dikmesi akla başka amaçlar getiriyor bunun da adı da  inşaat sermayesine rant aktarımıdır. Çünkü Türkiye'deki ekonomi inşaat çarkı üzerinden döndürülmektedir”. 

Kentin yenilenmesinin halk tarafından yapılması gerektiğini de vurgulayan Ecevit, gerekirse 4 değil 400 defa itiraz edeceklerinin altını çizdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Hayatın Sesi çalışanlarının emeğine de göz koydular'

SONRAKİ HABER

Ahmet Türk: Faşizme karşı birleşik cephe oluşturulmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...