05 Ocak 2017 07:02

Siirt Belediye Eş Başkanı Bakırhan'ın 114 yıl hapsi istendi

16 Kasım'da tutuklanan ve görevden alınan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.

Paylaş

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan ve daha sonra görevden alınan Siirt Belediye Eş Başkanı DBP'li Tuncer Bakırhan hakkında, 18 kez 'Terör örgütü propagandası yapmak', 2 kez 'Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek veya yönetmek' ile 'Terör örgütü üyesi olmak' suçlarından toplam 114 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamede çok sayıda HPG'lilerin cenaze törenlerine katılmakla suçlanan Bakırhan ifadesinde, "Belediye Başkanlığı dönemimde Siirt ilinde binlerce cenazeye katıldım. Cenazesine katıldığım şahısların Arap, Türk, Kürt veya başka milletten olup olmamasına, siyasi görüşünün ne olduğuna bakmaksızın cenaze araçları kullanıldı. Ben de  ayrım gözetmeksizin bu cenazelere katılmaya çalıştım. Cenazeye katılan diğer şahısların cenaze törenlerinde bu şekilde slogan atmaları beni ilgilendirmez. Ben bu cenazelerde o şekilde slogan atmadım. Cenaze törenlerinde mezarlıklarda ölen bu şahıslar için saygı duruşunda bulunup bulunmadığımı hatırlamıyorum. Cenaze araçlarına bayrakların ve fotoğrafların asılması olayı ile benim de Belediyenin de herhangi bir alakası yoktur. Ben Belediyenin cenaze araçlarına bunların asıldığını görmedim. Bunlar muhtemelen ölenlerin yakınları tarafından asılmıştır." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ömerli'de DBP'li Belediye Eş Başkanı Tekin tutuklandı

SONRAKİ HABER

‘FETÖ’ operasyonunda gözaltı sayısı 24'e yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...