05 Ocak 2017 04:23

Chapecoense 20 oyuncuyu kadrosuna katacak

71 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasında 19 futbolcusunu kaybeden Chapecoense yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

Paylaş

Brezilya kulübü Chapecoense, yaşadığı trajedinin ardından yeniden inşa çalışmalarına başladı. 28 Kasım 2016’da Copa Sudamericana finali için gittiği Kolombiya’da uçağı düşen ve 19 oyuncusuyla birlikte antrenör ekibinden isimleri kazada kaybeden Chapecoense, 20 futbolcuyu kadrosuna katacağını duyurdu. Medellin’e yakın dağlık bölgede düşen uçakta toplam 71 kişi hayatını kaybetmişti.

Kulübün Futbol Direktörü Rui Costa, “Çok sayıda kiralık oyuncu için teklif yapacağız” dedi. Rui Costa, kulüplerin kendilerine kolaylık sağlayacağını söyledi. 90 oyuncu belirlediklerini, bu sayıyı 50’ye indirdiklerini, son olarak 38 oyunculuk bir liste çıkardıklarını söyleyen Rui Costa, “Sezon öncesi antrenmanlarına hazır bir grup futbolcumuz bulunuyor” şeklinde konuştu.

2008-2011 arası Chapecoense forması giyen Cruzeiro’nun stoperi Douglas Grolli, kulübe katılan ilk oyuncu oldu. Grolli geçtiğimiz yılı Ponte Preta’da kiralık olarak geçirmişti.

Kazadan kaleci Jackson Follman, stoper Neto ve bek Alan Ruschel sağ kurtulmuştu. Neto ve Ruschel’in takıma katılması bekleniyor ancak bacağı ameliyatla kesilen Follmann için bu mümkün değil.

Brezilya’da sezon 26 Ocak’ta başlayacak. Chapecoense, ilk maçında sahasında Joinville’le oynayacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

8 bin askerin Suriye'ye gireceği iddia edildi

SONRAKİ HABER

Garden’da son sözü Giannis söyledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...