05 Ocak 2017 03:55

8 bin askerin Suriye'ye gireceği iddia edildi

TSK'nın Fırat Kalkanı kapsamında yeni bir operasyona hazırlandığı ve bu kapsamda 8 bin askerin Suriye'ye gireceği ileri sürüldü.

Paylaş

El Bab operasyonunda IŞİD'in son saldırısının ardından yeni bir planlamaya gidildiği ileri sürüldü. İddiaya göre, yakın dönemde başlayacak operasyonda TSK mensubu askerler bölgeye tek başına girecek, ÖSO operasyonda destek güç olarak görev yapacak. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Haber7 adlı sitede yer alan habere göre, 16 askerin hayatını kaybettiği saldırının ardından kısmen ertelenen operasyon için silah ve cephane takviyesi yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hazırlıklarını tamamladı. Asker sayısı 8 bine çıkarılan bölgede 3 farklı üs inşa edildi.

Dün muhtarlar toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'deEl Bab operasyonunu inşallah kısa sürede bitirecek şekilde yeni bir tertiplenmeye gidiyoruz. İnşallah bu çok yakın bir zamanda hallolacak. Ardından Münbiç başta olmak üzere, terör örgütlerinin yuvalandığı diğer bölgeleri de temizlemekte kararlıyız" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Paradaki 'başörtüsüz kadın' resminden kriz çıktı

SONRAKİ HABER

Chapecoense 20 oyuncuyu kadrosuna katacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...