05 Ocak 2017 02:46

Anayasa değişikliğini 100 bin avukat değerlendirecek

Türkiye Barolar Birliği, gelecek hafta Meclis’te görüşülecek anayasa değişiklik teklifini 100 bin avukatın değerlendirmesine açtı.

Paylaş

Anayasa değişikliği teklifini, karşılaştırmalı ve açıklamalı çalışma haline getiren Türkiye Barolar Birliği (TBB), ‘http://anayasadegisikligi.barobirlik.org.tr/’ adlı web sitesi üzerinden tüm avukatların görüşlerini toplamaya başladı. Türkiye’nin her yerinden avukatlar, web sitesine sicil bilgileriyle girerek teklifin geneli ve maddelerine ilişkin görüşlerini, 11 Ocak’a kadar TBB’ye bildirecek. TBB, bu görüşleri, kamuoyu ve ilgililerle paylaşacak. Avukatların yanı sıra dileyen kişiler de web sitesi üzerinden çalışmayı inceleyebilecek.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, toplumda önemli bir kesimin görüşlerini yansıtması açısından çalışmanın yol gösterici olacağını söyledi. Feyzioğlu, “Parmak hesabıyla parlamentolarda kabul edilen ve toplum yeterince bilgilendirilmeden referanduma sunulan anayasalar, toplumsal uzlaşıyı sağlayamaz, var olan uzlaşıyı da paramparça eder, bölünmeye yol açar. Anayasa değişikliği teklifinin Cumhuriyet’in temel nitelikleri, kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti, Türkiye’ye yönelik çok taraflı ve sistemli saldırılar, toplumun fay hatlarının azami ölçüde kırılgan hale gelmesi açılarından değerlendirilmesini ve toplumsal uzlaşı sağlanmak üzere geri çekilmesini diliyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP yolsuzluk iddiaları için araştırma istedi

SONRAKİ HABER

İstanbul'un 9 ilçesinde elektrik kesintisi yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa