05 Ocak 2017 02:30

HDP yolsuzluk iddiaları için araştırma istedi

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Sağlık Bakanlığı'nda yaşanan yolsuzluk iddialarıyla ilgili Meclis Başkanlığına araştırma önergesi verdi.

Paylaş

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen Sağlık Bakanlığı bünyesinde yaşanan yolsuzluğunun araştırılması, sorumluların tespit edilmesi ve yargı önüne çıkarılması için Meclis Başkanlığı’na araştırma önergesi sundu.

1999 yılında Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Dr. Suat Duranay’ın başkanlığında kurulan bir şirket ve dernek ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kurumlarında kullanılmak üzere Kronik Hastalıklar Takip Programı gibi bazı programlar ihale usullerine uygun olmayan bir şekilde dolaşıma sokulduğunu ifade eden Bilgen, “Söz konusu sağlık skandalı günümüzde de devam etmektedir. Bakanlığı ve üçüncü kişileri zarara uğratan ve bazı Bakanlık personelinin haksız bir şekilde zenginleşmesine neden olan bu sağlık yolsuzluğunun araştırılması, sorumluların tespit edilmesi ve yargı önüne çıkarılması amacıyla Anayasa’nın 98’inci ve İç Tüzüğün 104’üncü ve 105’inci maddeleri gereğince bir meclis araştırması açılması için gereğinin yapılmasını arz ederiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP’nin taktiği ikinci tur üzerine

SONRAKİ HABER

Anayasa değişikliğini 100 bin avukat değerlendirecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...