05 Ocak 2017 00:53

Numan Kurtulmuş: Suriye politikası baştan yanlıştı

Hürriyet gazetesinin Ankara Bürosu’nu ziyaret eden Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş gündemdeki konuları değerlendirdi.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Hürriyet gazetesine nezaket ziyaretinde bulundu. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kurtulmuş, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Hürriyet’te yer alan habere göre Kurtulmuş, “Baştan beri Suriye politikasının büyük yanlışlarla dolu olduğuna inananlardanım. Tabii ki Esad rejiminin, zalimlerin yanında yer alacak değiliz. Şimdi bunları tamir ediyoruz, düzeltiyoruz” dedi.

'92 KİŞİ MAHKEMEYE ÇIKARILDI'

Reina Katliamı’na ilişkin konuşan Kurtulmuş, “Muhtemelen Kırgızistan üzerinden gelmiş biri. Bu tür saldırıları yapanları tek bir örgüt olarak görmek gerek. Bir örgütün farklı şubeleri. Saldırıyı yapan elemanlar farklı ama hedefler aynı. Önemli olan büyük resmi görmek. Karşımızdaki örgütler oldukça profesyonelleşmiş. Canlı bombayı tahmin edebiliyorsunuz ama böyle bir saldırı çok ilginç. Belki içeride de bir destekçileri vardı” dedi. Kurtulmuş, Reina saldırısının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan 92 kişinin de mahkemeye çıkarıldığını açıkladı.

Göçmen politikasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kurtulmuş, “Sıkıntılı bölgelerden gelenlerin özellikle bir müddet kontrol edilmesi lazım. Akrabalık hukukunu kullanıyorlar. Ama bu da hassas bir nokta. Kırgızistan’dan, Türkmenistan’dan gelen bir vatandaşa setler oluşturuyor olamazsınız, Türkiye onların ikinci vatanı” ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Irak ziyaretine ilişkin de konuşan Kurtulmuş, “Irak Merkezi Hükümeti’yle Başika’daki Türk askeri varlığına ilişkin bir görüşme olacak. Çekilme söz konusu değil” dedi.

‘İNŞALLAH PYD’Yİ DESTEKLEMEKTEN VAZGEÇER’

Kurtulmuş, ABD’yle yaşanan gerilimi de şöyle yorumladı: “İki unsur var. FETÖ hâlâ orada bir takım imkânlarla network’ünü canlı tutmaya çalışıyor. Bir an evvel iadesi ile ilgili sonuç alacağımıza, en azından iade sürecinde gözaltında tutulmasının sağlanacağına inanıyorum. İkinci mesele de PYD meselesi, Ortadoğu’da bir takım normalleşmeler başladıkça burada terör örgütleri üzerinden bir varlık mı olsun yoksa Türkiye gibi devlet geleneği olan bir ülke ile mi işbirliği yapacak? Ben ABD’nin Türkiye ile işbirliği yapacağına, açık, aleni tavır değişikliğine gideceğine inanıyorum. İnşallah kısa sürede PYD’yi desteklemekten vazgeçer.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Grip salgını nedeniyle acil servisler doldu taştı

SONRAKİ HABER

Kadınlar savaşa karşı yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...