04 Ocak 2017 22:06

TÜSİAD’ın yeni başkanı Erol Bilecik oldu

TÜSİAD’da başkanlık krizi çözüldü. Index Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik’in başkan olmasında uzlaşıldı.

Paylaş

Son yıllarda bizzat Tayyip Erdoğan’ın hedef gösteren açıklamalarıyla birlikte başkan adayı bulmakta zorlanan ve mevcut başkan Cansen Başaran-Symes’in yeniden aday olmayacağını ilan etmesiyle arayış içinde olan büyük burjuvazinin amiral gemisi TÜSİAD’da başkanlık krizi çözüldü. Örgüt, bir başkan yardımcısının başkan olması geleneğini bu defa da es geçti ve 12 Ocak’ta yapılacak genel kurulda başkan adayı olarak Yönetim Kurulu üyelerinden Erol Bilecik’i belirledi.

Hürriyet’in kulis bilgilerine dayandırdığı haberine göre; mevcut yönetimde başkan yardımcılığı görevini üstlenen Ali Koç ve Sedat Şükrü Ünlütürk’ün adaylığı için sarf edilen yoğun çaba sonuç vermedi. Bunun üzerine Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşmeler gerçekleştirildi ancak pek çok isim de başkanlık koltuğuna sıcak bakmadı.

Nihayetinde; Nisan 2016’da AKP’nin Boydak Holding’e yönelik operasyonu sonrasında TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Memduh Boydak’ın yerine yedek üyelikten yönetime giren Index Grubu’nun kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik başkanlığa ikna edildi.

GENÇ VE UCUZ İŞGÜCÜ İSTEMİŞTİ

TÜSİAD içerisinde “demokrasi” uyarılarının yapılmasından yana olan, bir yandan da AKP iktidarından teknoloji alanına ucuz işgücü piyasasını besleyecek adımlar atılmasını isteyen Bilecik, kasım ayındaki bir söyleşisinde “Her zaman demokrasiden yana olmalıyız. Türkiye’nin ilerlemesi için de bilişim çok önemli. Genç nüfusu yalnızca teknoloji kullanan değil, üreten hale getirmeliyiz. Bunun için de liderliğe ve hıza ihtiyacımız var. Cesur kararlar alınmalı” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Zonguldak'ta 5 öğretmen 'FETÖ'den tutuklandı

SONRAKİ HABER

Mungan’ın şiir üzerine fragmanları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...