05 Ocak 2017 00:17

İşçi kıyımı serbest, hak aramak yasak

Tekirdağ’da yılbaşında çalışmaya karşı çıktıkları için işten atılan Eurotex işçilerinin eylemi OHAL gerekçesiyle engellendi.

Paylaş

Vedat YALVAÇ
Tekirdağ

Yılbaşında çalışma dayatmasına karşı imza toplayan ve bu nedenle işten atılan işçilerin, eylem yapmasına kaymakam ve jandarmadan müdahale geldi. Emek Partisini arayarak fabrika yönetiminden bilgi aldıklarını söyleyen jandarma komutanı, “OHAL var eylem yaparsanız müdahale edilecek” diyerek tehdit etti.

Geçtiğimiz cuma günü Emek Partisi Çorlu İlçe Başkanı Erdal Koçer’i arayan jandarma komutanı “İşten atmalara karşı Eurotex önünde basın açıklaması yapılacakmış. Siz de bunu destekleyecekmişsiniz. Basından bu tür haberler aldık. Fabrikaya gittik bugün zaten işten çıkarmalar nedeniyle. Fabrika yöneticileri de ‘Emek Partisi böyle bir açıklama yapacakmış’ diyorlar” dedi. Kaymakamlığın kendilerine genelge gönderdiğini dile getiren jandarma komutanı şöyle devam etti: “Basın açıklaması yapılacakmış. OHAL gerekçesiyle bu kesinlikle yasak. Yapıldığı takdirde müdahale edilecektir.”

PATRONDAN YANA TUTUM ALDILAR

Kaymakam ve jandarmanın engel ve tehdidine tepki gösteren Emek Partisi Çorlu İlçe Başkanı Erdal Koçer şunları söyledi: “Burada mağdur olan Eurotex işçileridir. İşçiler en doğal hakkı olan yılbaşında evde kalmak, yılbaşını çocukları geçirmek istediler. Bunun için de imza topladılar ve işinden oldular. İşçiler, çok masum olan bu talep nedeniyle işinden olmasına rağmen kaymakamın ve jandarma karakol komutanı işten atılan işçilerin yanında değil patronun yanında yer almıştır. Parti olarak böyle bir tutumu kınıyoruz.”  “Basın açıklaması yapılacakmış. Orada olursanız gözaltı olur, müdahale olur” tehditleriyle işçilerin yanında yer alan kesimler üzerinde baskı kurulmak istendiğini ifade eden Koçer, “İşçinin en masum talebi karşı karşıya kalındığında hükümetin da jandarmanın da aldığı tavır aldığı yer kimin yanı olduğu belli olmuştur. En ufak bir hak mücadelesine de tahammül edilmiyor. Hak arayışının karşısına OHAL yasaklarını koyuyor. Bu da OHAL’in kimin işine yaradığını gösteriyor” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

İran'dan Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamasına yanıt

SONRAKİ HABER

Saadet Gıda’da işçilere malzeme kadar değer verilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...