04 Ocak 2017 18:05

Usulsüzlükleri ortaya çıkaran öğretmen ihbar edildi!

Mersin Gülnar’da öğretmen Veli Zengin’in İmam Hatip Lisesi’nde idarecilerin ek ders usulsüzlüklerini ortaya çıkardığı için ihbar edildiği iddia edildi

Paylaş

Gözaltına alındıktan sonra denetimli serbestlik kararı ile serbest bırakılan öğretmen Veli Zengin’in Gülnar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde idarecilerin ek ders usulsüzlüklerini ortaya çıkardığı için ihbar edildiği iddia edildi. 

Mersin’in Gülnar ilçesinde Eğitim Sen Gülnar temsilcisi Veli Zengin 3 Ocak’ta gözaltına alındı. Zengin 4 Ocak’ta “Cumhurbaşkanına hakaret ve Halkı Kin ve Düşmanlığa tahrik” suçlaması karşısında tutuklama istemiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği’nce denetimli serbestlik kararı verilerek serbest bırakıldı. Sorgusunda kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Zengin’in sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımların kendisine yöneltilen suçlamaları kapsayan suçlamalar olmadığı ortaya çıktı. Zengin’in paylaşımlarının daha çok Eğitim Sen’in yapmış olduğu açıklamalar ve çalıştığı Gülnar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapılan etkinliklerden oluştuğu görülüyor. Buna karşı Zengin’in Gülnar’da çalıştığı okulun yöneticilerinin yapmış olduğu usulsüzlükleri ortaya çıkardığı için hedef alındığı iddia edildi. 

USULSÜZLÜKLERİ ORTAYA ÇIKARDI

Konuya dair bilgi veren Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, Zengin’in görev yaptığı okulda 2015-2016 yılı içinde okul idarecilerinin ek ders usulsüzlüklerini ortaya çıkardığını söyledi. Muşlu, üyelerinin kendilerine yapılan bildirim sonucunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı soruşturma neticesinde usulsüzlük yapanların tespit edildiğini ve idari ceza aldıklarını kaydetti. Zengin’in söz konusu usulsüzlüğü açığa çıkarmasının ardından sürekli psikolojik baskı altında tutulduğunu ifade eden Muşlu, usulsüzlüğü ortaya çıkaran Zengin’in ihbar edildiğini, usulsüzlüğü yapanların ise “Haksız gelir elde etme” suçlarının sabit olması ve idari ceza almalarına rağmen halen aynı şekilde görevlerine devam ettiğini kaydetti. 

Muşlu, üyelerine dönük baskıların her şekilde devam ettiğini ve bilinçli olarak sahte ihbarlarla hem sendikalarına hem de üyelerine saldırıların olduğunu belirterek, söz konusu yaklaşımdan bir an önce vazgeçilmesini istedi. Kendisi gibi ihraç edilen öğretmenlerin olduğunu da aktaran ve yüzlerce üyelerinin benzer gerekçelerle soruşturma geçirdiğini kaydeden Muşlu, sendikalarına dönük yaklaşımın iktidarın partilerine dönük uygulamaları nedeniyle zemin bulduğunu ifade etti. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Yemen'de siviller ölüyor, taraflar birbirlerini suçluyor

SONRAKİ HABER

Çiller: Bank Asya himmetleri kayıt altına almak için kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa