04 Ocak 2017 16:52

Myanmar hükümeti ‘soykırım yok’ dedi

Myanmar hükümeti, Arakanlı Müslümanlara soykırım yapılmadığını söyledi.

Paylaş

Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara yönelik askeri operasyonlarda insan hakları ihlallerini soruşturmak için oluşturduğu komisyon, ara kararını açıkladı. Kararda güvenlik güçlerinin etnik azınlığa ‘soykırım’ yapmadığı ileri sürüldü. 

Yakın zamana kadar ABD’nin kara listesinde bulunan Eski General Myint Swe’nin başkanlık ettiği hükümet komisyonunun raporunda “Bölgedeki nüfusun, camilerin ve dini yerlerin varlığı soykırım ve dini zulüm olmadığının kanıtıdır” denildi. 

TECAVÜZ VE İNFAZA DA RET

Komisyon ayrıca güvenlik güçlerinin yaygın olarak tecavüzle suçlandığı iddiaları da ‘yetersiz kanıt’ olması nedeniyle reddetti. Komisyonun raporunda güvenlik güçlerinin sivilleri yargısız infazla öldürdüğüne yönelik iddialara yer verilmezken, 485 Arakanlı hakkında yasal işlem başlatıldığı ayrıca Arakanlı silahlı militanların bölgede hâlâ varlık gösterdiği belirtildi. Komisyonun raporunu bu ay tamamlaması bekleniyor. 

Raporda, Arakanlı Müslümanlardan da ‘Bengalli’ olarak bahsedildi. 

Zira, Myanmar hükümeti yüzyıllardır bölgede yaşamalarına rağmen, Arakanlı Müslümanların komşu Bangladeş’ten gelen ‘kaçak’ göçmenler olduğunu savunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İşçinin onayladığı  bir TİS ve kadro için mücadele çağrısı

SONRAKİ HABER

Yaralı Filistinliyi öldüren İsrail askeri suçlu bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...