04 Ocak 2017 16:49

İşçinin onayladığı  bir TİS ve kadro için mücadele çağrısı

DİSK/Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, ÇAYKUR işçilerini, işçilerin talepleri doğrultusunda biten bir sözleşme ve kadro talebiyle mücadeleye çağırdı.

Paylaş

DİSK/Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, tüm ÇAYKUR işçilerini, işçilerin talepleri doğrultusunda biten bir sözleşme ve mevsimlik işçilere kadro verilmesi talebiyle mücadeleye çağırdı. 

ÇAYKUR’da yeni dönem sözleşme görüşmelerinin 1 Ocak itibarıyla başladığını belirten Aslan, yetkili sendika Öz Gıda-İş’in Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası ile masaya oturacağını söyledi. Geçtiğimiz iki dönem imzalanan sözleşmelerin işçilerin ekonomik kayıplarını karşılamadığı, mevsimlik işçilerin kadro sorunu çözmediğini hatırlatan Aslan, “ÇAYKUR’da taşeron uygulamaları giderek artmakta, çalışma koşulları ağırlaşmaktadır. Kimi hizmetler özelleştirilmiştir. Eksperlere ve farklı görev alan mühendislere angarya çalışma dayatılmaktadır. İşçilerin çalışma alanlarına ulaşması ayrı bir eziyete dönüşmektedir. Fabrikalar arası sürgün ve zorunlu çalıştırma devam etmektedir. Kadro yetersizliği nedeniyle, kadrolu işçilere görevleri dışında işler dayatılmakta ve zorla yaptırılmaktadır” dedi. 

Bugüne kadar yapılan TİS’lerin işçinin iradesi dışında gerçekleştirildiğine dikkat çeken Aslan, şöyle devam etti: “Öz Gıda-İş sendikasının geleneğinde işçiye sormak ve onlarla beraber TİS hazırlamak ne yazık ki yoktur. Toplu İş Sözleşmesi taslağı, tüm işçilerin katılımı ile işçilerle birlikte hazırlanmalıdır, toplu iş sözleşmesinin tüm görüşmelerini açık ve aleni olarak ortaya koymalı, işyeri baş temsilcileri görüşmelere katılmalıdır. Toplu İş Sözleşmesi süreci şeffaf, açıklık içinde işçilerle paylaşılmalı, her süreçle ilgili işçilere bilgi verilmelidir.” 

Öz Gıda-İş sendikası böyle bir süreci işletmesi halinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Aslan, “Yeni TİS sürecinde işçilerin kazanımlar elde etmesi için mücadeleyi sürdüreceğiz ve tüm ÇAYKUR işçilerinin birliğini sağlaması için çalışacağız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP: Anayasa değişikliği Erdoğan’a tam yetki getiriyor

SONRAKİ HABER

Myanmar hükümeti ‘soykırım yok’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...