04 Ocak 2017 16:19

'14 yıl sonra açılacak  metro sorunlara çözüm olmayacak'

Keçiören Metrosu 14 yıl sonra açılıyor. Uzmanlar metronun bağlantı yollarının yanlış yapıldığını ifade ederek, sorunlara çözüm olmayacağını söylüyor.

Paylaş

Ankara'da Keçiören Metrosu yapımına başlanmasının üzerinden 14 yıl geçtikten sonra yarın açılacak. Metronun yapımına başlandığı günden bugüne geçen zaman üzerinden kaba bir hesap yapıldığında günlük 1.8 metre ilerleme kaydedildiği anlaşılıyor. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Uğur Yaman ise hattın yanlış planlandığını, sorunlara çare olmayacağını ifade etti.   

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 2003 yılında temeli atılan Ankara Keçiören Metrosu’nun 15 Temmuz 2005 tarihinde bitmesi bekleniyordu. Büyükşehir Belediyesi metro inşaatını 2011 yılına kadar bitiremeyince, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ankara’daki tüm metro inşaatlarını üstlenme kararı aldı. 

YENİ SIKINTILAR YARATACAK

Bileşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Uğur Yaman, Ankara’da trafik sıkışıklığının sebeplerinden biri olarak yanlış yapılan alt ve üst geçitleri gösterdi. Metro hattının da yanlış planlandığını ifade etti.  

“Metro ana arterlerde işleyecek insanları işlerine evlerine ulaştıracak ara arterlere girmeyecek. Ana arterler üzerinde yine otobüsler, dolmuşlar işleyecek” diyen Yaman yaşanacak sıkıntıları daha önce açılan Sincan Metrosuna bakılarak tahmin edilebileceğini vurguladı. 

Yaman şu tespitleri yaptı: “Metronun bağlantı yolları da sıkıntılı. Sabah ve akşam saatlerinde izdiham oluyor. Yaparken yolcunun konforu ve can güvenliğini düşündükleri yok. Kâr amaçlı bir şeyler yapıyorlar bunun yansıması halka oluyor. Cumhurbaşkanı ‘Türkiye’yi şirket gibi yöneteceğim’ demişti. Kamu hizmetini halka ulaştırmak yerine halkı müşteri olarak görüyorlar” diye konuştu. 

5 BİN 40 GÜNDE TAMAMLANDI

Temeli 2003 yılında atılan metronun toplam uzunluğu 9 bin 200 metre. 2003 yılından bugüne yaklaşık 5 bin 40 gün geçti. Metro inşaatında her gün çalışıldığı varsayılırsa, günlük 1.8 metre ilerleme kaydedildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suudi tanık: Reina’da biri kadın 3 saldırgan vardı

SONRAKİ HABER

Musul'da intihar saldırısı: 14 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...