04 Ocak 2017 16:21

Suudi tanık: Reina’da biri kadın 3 saldırgan vardı

Reina saldırısından sağ kurtulan Suudi Arabistan vatandaşı saldırıyı gerçekleştirenlerin ‘üç kişi olduğunu’, birinin kadın olduğunu ileri sürdü.

Paylaş

Reina gece kulübü saldırısından sağ kurtulanlardan biri olan Suudi Arabistan vatandaşı Hassan Khashoggi, yaşadıklarını Suudi Arabistan merkezli al Arabiya haberi sitesine anlattı. Habere göre Khashoggi, yılbaşı gecesi Reina’daki saldırıyı gerçekleştirenlerin “üç kişi olduğunu”, birinin kadın olduğunu ileri sürdü. 

Eşiyle birlikte saldırıdan 40 dakika kadar önce Reina’ya girdiklerini söyleyen Hassan Khashoggi, “Otelin önerisi üzerinde gittiğimiz Reina restoranda iki kişilik yer rezerve etmiştik. Güvenli olduğu ve önemli kişilerin orada yemek yediği söylenmişti” dedi.  

Gece 12’den sonra yeni yıla girilmesinin ardından mekanda neşenin hakim olduğunu belirten Khashoggi, “Birden davul sesine benzer bir ses duyduk, masalardan birinde kavga çıktığını düşündük” dedi. Khashoggi, duruma bakmak için sandalyesinden kalkarak doğrulduğunu ve birden silah sesini duyduğunu söyleyerek, “Karım ‘çocuklarımı istiyorum, eve gitmek istiyorum’ diye bağırmaya başladı. Ben de ‘şimdi cenneti düşünmen lazım’ diye bağırdım” dedi.

‘KADIN NİYE  BİZİ NİYE ÖLDÜRMEK İSTİYOR’

Saldırının üç kişi tarafından gerçekleştirildiğini savunan Khashoggi, bunlardan birinin de kadın olduğunu iddia etti. Khashoggi, saldırı sırasında birinin, “Bu kadın bizi niye öldürmek istiyor” diye bağırdığını söyledi. 

Saldırganların iyi eğitimli olduğunun anlaşıldığını belirten Khashoggi, “Rastgele ateş etmediler, masaların arasında dolaşarak, müşterileri hedef alarak vurdular” dedi. 

Hassan Khashoggi, aksanlarından saldırganların “Arap olmadığının anlaşıldığını da” söyledi, 
“Ateş çok yoğundu. Polisin gelmesi ya da birinin bizi kurtarması için dua ediyorduk” ifadelereni kullandı. 

Khashoggi daha sonra eşiyle birlikte denize atladıklarını, bir başka Suudi kadının da kendileriyle birlikte suya atlamak istediğini ancak vurularak öldüğünü söyledi. 

Birkaç denemeden sonra bir tekne sahibini yaralıları hastaneye taşımaya ikna ettiklerini belirten Khashoggi, “Hepsini (tekneye) aldı, fakat eşim ve ben geride kaldık çünkü tekne çok küçüktü” dedi. 

Khashoggi, Al Arabiya’ya, bir süre sonra deniz polisinin kendilerine yaklaştğını ancak kendilerine doğru ateş açılması üzerine geri çekildiğini söyledi. Bir saat kadar bekledikten sonra polisin Riena’ya girmesiyle kurtulduklarını aktardı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Gebze’de Schneider işçisi greve ‘evet’ dedi

SONRAKİ HABER

'14 yıl sonra açılacak  metro sorunlara çözüm olmayacak'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...