05 Haziran 2012 03:21

CEHA'da baskılar sürüyor

AYLARDIR Birleşik Metal-İş Sendikasında örgütlenme faaliyeti sürdüren ve yetki yazısını bekleyen CEHA Büro Mobilyaları işçilerine yönelik baskılar da her geçen gün artıyor. Birleşik Metal-İş Sendikasının yaptığı üyeliklerin ardından Çalışma Bakanlığının aylardır yetki yazılarını göndermemesini fırsa

CEHA'da baskılar sürüyor
Paylaş

AYLARDIR Birleşik Metal-İş Sendikasında örgütlenme faaliyeti sürdüren ve yetki yazısını bekleyen CEHA Büro Mobilyaları işçilerine yönelik baskılar da her geçen gün artıyor. Birleşik Metal-İş Sendikasının yaptığı üyeliklerin ardından Çalışma Bakanlığının aylardır yetki yazılarını göndermemesini fırsat bilen fabrika yetkililerinden işten atma ve istifa baskısı artmış bulunuyor.

İşten atılan işçilerin bir bölümünün işyeri önündeki direnişi de 30. gününü geride bıraktı. Direnişteki işçileri gördüklerinde morallerinin daha iyi olduğunu anlatan işçiler, ama aynı zamanda patronların işten atmaları durdurması ve istifa ettirmelere karşı etkili eylem ve etkinlikler ile iş yavaşlatma vb şeyler yapmaları gerektiğini söylüyorlar. Sendikalarının da bu yönde hazırlıkları olduğunu anlatan işçiler son günlerde işten atılan işçi arkadaşlarının sayısının 30’u bulduğunu söylediler.

Özellikle fabrika müdürleri, montaj, masa, makas ve boyahanelerdeki ustaların işçilerin sendikadan istifa etmeleri için çok fazla uğraştıklarını aktaran işçiler, “Bunlara gereken ders verilmeli. Daha fazla üye yapmalıyız. İstifa edenler de bir süre sonra geri kayıt oluyorlar. Ama bu baskılara karşı hukuki ve fiili mücadelenin de sürdürülmesi gerekir” dediler.

Direnişteki işçiler de dostlarını ve düşmanlarını daha iyi tanıma fırsatı bulduklarını söylüyorlar. İşçilerden biri önceden sendikal mücadele, direniş vb diyenlerle dalga geçtiğini ama şimdi yapılanların gerçekten ne kadar anlamlı olduğunu kavradığını söyleyerek, “Eşim bile bu nereye kadar devam ederse etsin durmak yok diyerek bana destek veriyor” dedi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ERBOSAN’da sözleşmenin ardından 10 işçi atıldı

SONRAKİ HABER

Keynes ekonomik krize ilaç olabilir mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...