04 Ocak 2017 15:09

Laiklik çağrısı yapanlara Ankara'dan destek

Laiklik çağrısı yaptığı için İçişlerinin Twitter hesabından hedef gösterilen ve tutuklanan Halkevleri üyeleri için Ankara'da bir araya gelindi.

Paylaş

İstanbul Okmeydanı'nda bir kahvehanede laiklik çağrısı yaptıkları için İçişleri Bakanlığı Twiter hesabından hedef gösterilen ve tutuklanan Halkevleri üyelerine Ankara'dan destek geldi. 

Kızılay Yüksel Caddesi'nde yapılan eyleme HDP ve CHP milletvekillerinin yanı sıra Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, ÖDP yöneticileri gibi birçok siyasi parti destek verdi. Tutuklanan Halkevleri üyelerinin laiklik metni sırayla okundu ve tutuklanan Halkevleri üyelerinin serbest bırakılması istendi. 

DEMOKRASİ CEPHESİ ÇAĞRISI

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan en geniş demokrasi cepheyi kurulamazsa dini gericiliği iktidarı ile karşı karşıya olunacağını söyledi. “Önümüzdeki görev budur” diyen Doğan, bu bilinçle halka laiklik çağrısı yapan ve tutuklanan Halkevleri üyelerinin yanında olduklarını dile getirdi. 

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ise faşizmin olağanlaştırılmak istendiğini söyledi. Bu nedenle on gündür Meclis'te mücadele verdiklerini ifade eden Yılmaz, “Bizim susmamızı ve yalnızlaşmamızı istiyorlar” dedi. Laikliği savunmanın hükümet tarafından suç olarak gösterildiğini dile getiren Yılmaz, bunun aksine laikliği hedef almanın suç olduğunu vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Demokrasi Girişimi Yukarı Hereke'de incelemelerde bulundu

SONRAKİ HABER

Leyla Birlik: Tek başına çıkmamın bir anlamı yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...