05 Haziran 2012 03:21

ERBOSAN’da sözleşmenin ardından 10 işçi atıldı

KAYSERİ’nin en çok kâr eden işletmeleri arasında yer alarak Türkiye’nin de ilk 500 firması arasına giren Erciyes Boru Sanayi’nde işçi kıyımı yaşanıyor.Hak-İş’e bağlı Çelik-İş Sendikasının örgütlü olduğu fabrikada uzun süredir sözleşmenin imzalanması bekleniyordu. Sözleşmede anlaşı

ERBOSAN’da sözleşmenin ardından 10 işçi atıldı
Paylaş

KAYSERİ’nin en çok kâr eden işletmeleri arasında yer alarak Türkiye’nin de ilk 500 firması arasına giren Erciyes Boru Sanayi’nde işçi kıyımı yaşanıyor.

Hak-İş’e bağlı Çelik-İş Sendikasının örgütlü olduğu fabrikada uzun süredir sözleşmenin imzalanması bekleniyordu. Sözleşmede anlaşılamayan maddeler sonucunda grev aşamasına gelinmişti.

SENDİKAYA ÖFKE!

Servis duraklarında konuştuğumuz işçiler sözleşmenin işçilerin istediği maddelerle sonuçlanmadığını ve sendikanın işçilere haksızlık yaptığını söyledi. Sözleşme öncesi öne çıkan işçilerin sözleşme sonunda işten atılmaya başlandığını söyleyerek isimlerini vermekten çekinen işçiler, sendikaya öfkelerinin çok fazla olduğunu anlatıyor.

İşçilerin yaklaşık yüzde 30 ve en önemlisi de ikramiyelerinin net asgari ücret üzerinden olmasını talep ettiklerini ve sendikanın da bunları almak için gereken ne varsa yapacağını söylediğini ama gelinen noktada ortalama yüzde 15 ve asgari ücretin yüzde 70’i civarı zamma razı edildiklerini söyleyen işçiler, “Bunun hesabını sendikacılar vermelidir” dedi. Kurban ve Ramazan bayramları için istedikleri paraların da alınamadığını ekleyen işçiler, “Bunlar yetmezmiş gibi 10 civarı arkadaşımız işten atılıyor, bunlar ile ilgili de sendikanın kılı kıpırdamıyor. Böyle şey olur mu?​” diye sordu.

“Sözleşmeden birkaç gün sonra işçi attırılıyor göz göre göre” diyerek tepkilerini ifade eden işçiler “Artık ne gerekiyorsa yapacağız, yetti” dediler.

ATILAN İŞÇİLER GERİ ALINSIN!

Görüştüğümüz işçiler; “Sözleşmenin maddelerini bile düşünemiyoruz, çünkü yıllardır birlikte çalıştığımız iş arkadaşlarımız işten çıkarılıyor. Buna bir çare bulacağız. Üretimden gelen gücümüzü kullanmazsak daha çok işçi atarlar” diyerek hem işçilere hem de haklarını koruyamadığını düşünen sendikaya çağrı yapıyor. Sözleşme öncesi olduğu gibi topluca sendikaya gidip hesap sorulmasını isteyen işçiler, “Arkadaşlarımızın bir kısmı da usta düzeyindedir. Hepsine ihtiyaç da var. Ama onların alınması için ne gerekirse yapacağız” diyerek mücadeleye hazır olduklarını vurguladı. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TOGO patronu işçileri hapse attıracakmış!

SONRAKİ HABER

CEHA'da baskılar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...