05 Haziran 2012 03:20

TOGO patronu işçileri hapse attıracakmış!

TOGO Ayakkabı Fabrikası’nda sendikalı oldukları için işten atılan 35 işçi fabrika önündeki direnişlerinin 38. gününe girdi. Her türlü devlet, patron baskılarına büyük bir kararlılıkla direnen TOGO işçileri patronun rüşvet ve tehditlerine de kulak asmıyor. TOGO patronu 3 işçiye “Sizi severim dire

TOGO patronu işçileri hapse attıracakmış!
Paylaş

4 Haziran 1937 TOGO ayakkabı fabrikasının kuruluş tarihi, 4 haziran günü aynı zamanda TOGO işçilerinin de sendikal mücadelelerinin 37.günü.

TOGO işvereni geçtiğimiz hafta yeni bir olaya imza atarak, mağazada çalışan bir personel aracılığıyla 3 işçiye “Siz direnişten çekilin oradaki diğer hepsini hapse attıracağım. Verdiğim tazminatların iki katını ellerinden alacağım 2 yıl hapis yatacaklar. Sizi severiz o yüzden siz uzak durun” diye bir tehdit mesajı gönderdi.

Bütün bunlara rağmen işçiler “direnişten asla vazgeçmeyeceğiz” mesajı verdiler. Fabrika önünde sohbet ettiğimiz 3 işçi, bütün yapılan saldırıların, tehditlerin mücadelelerinin boyutunu ve gücünü daha da artırdığına vurgu yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Festival gibi uçurtma şenliği

SONRAKİ HABER

ERBOSAN’da sözleşmenin ardından 10 işçi atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...