04 Ocak 2017 12:27

‘Çocuk oyuncular sahnesiz oyunlar’ buluşması başlıyor

Kocaeli Bölge Tiyatrosunun düzenlediği 7. Çocuk Oyuncular Sahnesiz Oyunlar Buluşması 'Cadde, sokak, çarşı, Pazar; yer gök tiyatro' sloganıyla başlıyor

Paylaş

7-15 Ocak tarihleri arasında Dolphin Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşecek olan festival, “Cadde, sokak, çarşı Pazar, yer gök tiyatro” sloganıyle bu yıl izleyicileriyle buluşacak. Bookmark Cafe’de tanıtımı düzenlenen festival adına konuşan Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, gericiliği yenebilecek tek şeyin kültür sanat olduğunu belirtti. 

‘ÖZGÜR ALANLARA İHTİYACIMIZ VAR’

İzmit’te daha önceleri bu festivali sokakta oynayabildiklerini de aktaran Akçin, bunun şimdilerde imkansız olduğunu ifade etti. Çocukların sanat eğitimlerinden yararlanabilmeleri için özgür ortamlara ihtiyacın olduğunu belirten Akçin, “Çocuklar ve gençler için tiyatro sanatı estetik bir haz duygusundan öte, bir eğitim aracı olarak önemlidir. Tiyatro Sanatı seyirciye oyun gösterme işidir. Ancak oyunu gösteren oyuncuların davranışlarını ve yaşam biçimlerini de değiştirir. Çocuklarımızın sanat eğitimlerinden yararlanabilmeleri için daha özgür alanlara, uzmanlara ihtiyaç var” diye konuştu. 

Mayıs ayında yapacakları festivalden de söz eden Akçin, “Mayıs ayında Tiyatro Okulu gruplarımızın hazırlayıp sunacağı ‘24. Çocuk Oyuncular Tiyatro Festivali’nde de Kocaeli halkıyla buluşacağız. Festivallerde görev alan çocukların ve gençlerin, kişisel gelişiminde beceri olarak kazanımları, ses, konuşma, beden dili, sözsüz ifade biçimleri üzerinde beklentilerimiz var” ifadelerini kullandı. (Kocaeli/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

'İstanbul İl Gıda Ve Tarım Müdürlüğü’nde cadı avına son'

SONRAKİ HABER

3 tonluk paletin altında kalan işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...