04 Ocak 2017 12:03

Noel Pazarı saldırısıyla bağlantılı operasyonlar sürüyor

Berlin'de Noel Pazarına yapılan saldırıyla ilgili 26 yaşındaki bir Tunuslu gözaltına alındı.

Paylaş

Berlin’deki Noel pazarı saldırısının zanlısı Tunuslu Anis Amri ile bağlantılı olduğu ileri sürülen kişilerin kaldıkları sığınmacı yurduna baskın düzenlendi. Yurtta kalan 26 yaşındaki bir Tunuslu polis tarafından gözaltına alındı.

Federal Başsavcılık’tan yapılan açıklamada, soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere gözaltına alınan şüphelinin, Amri’yi 2015 yılının sonundan bu yana tanıdığı ve saldırının gerçekleştiği döneme kadar onunla temasta olduğu, dolayısıyla saldırı hakkında önceden bilgi sahibi olabileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, daha önce Amri ile aynı evde bulunan bir kişinin evinde de arama yapıldığı, onun da saldırının yapıldığı döneme yakın Amri ile temasta bulunduğu ileri sürüldü.

Berlin’de 19 Aralık 2016 akşamı bir TIR’ın Breitscheidplatz Meydanı’ndaki Noel pazarına girmesi sonucu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 48 kişi yaralanmıştı. Saldırının zanlısı Anis Amri, olayın ardından kaçmış ve 4 gün sonra İtalya’nın Milano kentinde polisle girdiği silahlı çatışmada öldürülmüştü. (Köln/EVRENSEL)

 {{300388}}
 

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’de şair yazar Yüceak serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Suudi Arabistan’da eylem yapan işçiler hapse atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...