04 Ocak 2017 11:56

Çocuklara polis üniforması giydiren müdür Meclis gündeminde

CHP'li Turpcu, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları TBMM’ye taşıdı.

Paylaş

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları TBMM’ye taşıdı.

Turpcu, Özdemir’in çocuklara elinde oyuncak silahla, polis kıyafeti giydirilmiş şekilde poz verdirdiğini ve bunun büyük tepki çektiğini hatırlattı.

Evrensel’de yayımlanan haberi de hatırlatan Turpcu şu soruların yanıtını istedi:
1-Bahsi geçen konuyla ilgili olarak Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir hakkında soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? Soruşturma süresince açığa almayı düşünüyor musunuz?  Sözü edilen paylaşımları inceletmeyi düşünüyor musunuz? Söz konusu paylaşımların kaldırılma ihtimaline karşı, basın tarafından alınan ekran görüntülerini ve basında yer alan görselleri inceletmeyi düşünüyor musunuz? Sosyal medyada bu şekilde paylaşımlarda bulunan bir İlçe Milli Eğitim Müdürünü hala görevde tutmaya devam edecek misiniz? Hakkında suç duyurusunda bulunmayı düşünüyor musunuz?
2-Sözü edilen çocukların polis üniformalı ve silahlı fotoğraflarından bir tanesinin, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen çevik kuvvet polisinin, suikast sonrası gazetelerde yer alan pozuna olan benzerliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
3-Daha önce, okullara gönderdiği yılbaşı yasağı yazısı ve din görevlisi gibi okul müdürlerini hatim indirmeye çağırması gibi özellikleri ile kamuoyunda tanınan Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir'in, bu sefer de çocukların eline oyuncak silah verip İngilizce ‘polis’ yazılı üniforma giydirip şiddete teşvik eden paylaşımları sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gibi önemli bir makamda kalması doğru mu mudur?
4-Daha önce de yaptığı skandal açıklamalarla gündeme gelen Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir’in tekrar eden bu davranışlarında Milli Eğitim Bakanlığı'nın destekleyici rolü ve etkisi var mıdır? Bu cesareti nereden almaktadır?
5-Küçük çocukları şiddet ve siyasete alet eden, hatta çocukları şiddete ve silah kullanmaya özendirip, teşvik eden bu yorum ve paylaşımlar hakkında Bakanlığınızın görüşü nedir? Bu zihin yapısına sahip kişilerin, bu makamlarda bulunmasını ülkemizin geleceği olan çocuklarımız ve gençlerimiz için doğru buluyor musunuz?” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘OHAL'in uzamasını tavsiye eden MGK nerede ne zaman yapıldı'

SONRAKİ HABER

HDP: Zorunlu Bireysel Emeklilik hak gasbıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...