04 Ocak 2017 11:29

Halkevleri, tehditlere karşı suç duyurusunda bulunacak

Halkevleri, AK Trollerin yürüttüğü saldırı ve tehdit yağmuruna karşı yarın saat 11.00'de Ankara'da suç duyurusunda bulunacak.

Paylaş

Halkevleri, geçtiğimiz gün kahvehanede laiklik çağrısı yaptığı için İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilen ve tutuklanan iki kişiye yönelik tehditler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

Halkevleri Genel Sekreteri Dilşat Aktaş tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, üyeleri Ayşegül Başar ile Hamit Dışkaya'nın Reina katliamı sonrasında kahvehanede laiklik çağrısı yaptıkları çin tutuklandıklarını söyledi. IŞİD’in katliamlarından, cihatçıların kamplarından veya IŞİD bayrağı asılan toplantılarından rahatsız olmayanların bu konuşmadan rahatsız olduğunu ifade eden Aktaş, bunun sonucunda üyelerinin hedef gösterildiğini kaydetti. Sonrasında İçişleri Bakanlığı’nın resmi twitter hesabından “terörle mücadele ekiplerine iletildi. Lütfen gördüğünüz yerde bize ihbar edin” paylaşımının yapıldığını, kısa sürede oluşan tepki dolayısıyla bu paylaşımın silindiğini hatırlatan Aktaş, “Bu twit silinmiş bile olsa 02.01.2017 saat 05.30’da üyemiz Ayşegül Başar, Hamit Dışkaya gözaltına alınmış ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildikten sonra tutuklanmıştır. Çağrımız iktidarın iddia ettiği gibi 'halkı kutuplaştırma' çağrısı değil, AKP’nin kutuplaştırma siyasetine karşı mücadele çağrısıdır. Yukarıda da belirttiğimiz AK Trollerin, yandaş medya organlarının ve yazarlarının küfür ve tehdit içerikli saldırılarının hepsini kayıt altına almış durumdayız. Bu saldırılara karşılık yarın saat 11.00’de Ankara Adliyesi A Kapısı’nda buluşarak suç duyurusunda bulunacağız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

DİSK, emekçileri zorunlu BES'ten caymaya çağırdı

SONRAKİ HABER

İÜ’de bir grup ‘Katil IŞİD’ bildirisinden rahatsız oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...