04 Ocak 2017 11:20

Evrensel Dersim Muhabirinin tehdit edilmesine TGD’den tepki

Evrensel Dersim Muhabiri Kemal Özer’in dağ keçilerinin avlanması haberi üzerine tehdit edilmesine Tunceli Gazeteciler Derneği tepki gösterdi.

Paylaş

Evrensel Dersim Muhabiri Kemal Özer’in Dersim coğrafyasındaki nesli tükenmekte olan hayvanların avlanmasıyla ilgili yaptığı haberlerinden dolayı ölüm tehditleri alması Tunceli Gazeteciler Derneği (TGD) tarafından kınandı.

TGD Yönetim Kurulu tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Evrensel Gazetesi Muhabiri ve Dernek Üyesi Kemal Özer’in kaçak avcılıkla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımı ve konuya ilişkin haberinin ardından hakaret ve tehditlere maruz kaldığı yönünde kendilerine başvuruda bulunduğu belirtildi. Açıklamada, her gazetecinin doğayı koruma konusunda hassasiyetinin bulunması gerektiğinin altı çizilirken, “Meslektaşımız da Pülümür ilçesi Kırmızıköprü mevkiinde kaçak avlanma gerçekleştiği ihbarı üzerine olay yerine gitmiş. Görgü tanıklarının ifadelerine göre kaçak avcılıkla ilgili sosyal medya hesabında paylaşımda bulunmuş, ardından da bu durumu haberleştirmiştir. Paylaşım ve haberin ardından bazı şahıslar tarafından meslektaşımız aranarak küfür ve hakaretin yanı sıra tehditlerde bulunulmuştur. Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan meslektaşımızın bu tarz hakaret ve tehditlere maruz kalmasını şiddetle kınıyor, yanında olduğumuzun kamuoyunca bilinmesini istiyoruz” denildi. (Dersim/EVRENSEL)

{{271039}}
 

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova'da soğuk hava ve sis etkili oluyor

SONRAKİ HABER

DİSK, emekçileri zorunlu BES'ten caymaya çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...