04 Ocak 2017 11:04

MHP'de 'Başkanlık' çatlağı: 'Ciddi fire olur'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya'nın istifası sonrası gözler MHP'deki 'başkanlık çatlağı'na çevrildi.

Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya'nın, anayasa değişikliği konusunda Devlet Bahçeli'nin tutumunu eleştirerek istifa etmesinin ardından gözler parti içindeki diğer tepkilere çevrildi.

Kaya'nın istifasını değerlendiren ve uzun yıllar Bahçeli ile çalışan eski bir MHP yöneticisi Hürriyet'e, "Sayın Kaya Genel Başkan Bahçeli'nin en güvendiği isimlerden biriydi. Öyle ki 2004 yılında ilk kalp ameliyatına giderken kendisine 'parti size emanet' demişti. Bu kadar güvendiği bir ismin istifa etmesi MHP açısından çok önemlidir. Atilla Kaya, çok kabiliyetli, iyi okuyan, prensiplerine sadık, biridir. Anayasa oylamasında 'hayır' diyeceği ortaya çıkmış oldu" dedi.

Oylamada Bahçeli'nin 'evet' oyu verecek olmasına karşın MHP'de ciddi bir fire olacağı tahmininde bulunan eski MHP yöneticisi, "Kapalı oylama olacak. Ne MHP Grup Başkanvekilleri ne de Genel Başkan milletvekillerinin kendi iradeleri dışında oy kullanmalarına yönelik birtakım uygulamalara girişmez. MHP'nin geleneğinde bu yoktur. Genel Başkan da böyle bir yöntemi tasvip etmez. O nedenle MHP milletvekilleri kabine girdiklerinde vicdanlarıyla baş başa kalır ve kendi iradeleri doğrultusunda oy kullanır" dedi.

KULİSLERDE 7 İSİM KONUŞULUYOR

Kulislerde MHP'den ret oyu kullanacak 7 isim konuşuluyordu. T24'ün haberine göre bu isimler Nuri Okutan, Bağımsız  Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Seyfettin Yılmaz, Yusuf Halaçoğlu, İsmail Ok, Kadir Koçdemir ve Atilla Kaya idi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Ahmet Şık'ın tutukluluğuna itiraz reddedildi

SONRAKİ HABER

Darbe komisyonunun CHP’li üyeleri: Sorular yanıtsız kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...