04 Ocak 2017 09:39

Altıok, KESK üyelerine yönelik ihraçları sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL ile birlikte ihraç edilen KESK’lileri sordu.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Altıok, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL ile birlikte çıkarılan KHK'ler ile KESK ve bağlı sendika Eğitim Sen'e yönelik ihraçları sordu.

826'sı Eğitim Sen üyesi öğretmenler olmak üzere KESK’e bağlı sendikalara üye toplam 2 bin 56 kişinin ihraç edildiğini hatırlatan Altıok, özellikle Kahramanmaraş'ta görev yapan Eğitim Sen üyesinin yüzde 10'una tekabül eden ve tek seferde gerçekleşen ihraçlaraa dikkat çekti. Altıok, “Kahramanmaraş’taki ihraçlarda Bakanlığınızın kendi çalışması mıdır, yoksa taşra teşkilatınızda görev yapan yöneticileriniz tarafından mı bu isimler sizlere ulaşmıştır? Bu sayı neden bu kadar fazladır? Bu sayının fazla olması sizde de Kahramanmaraş’ta ihbar, husumet, sendikal rekabet vb. reflekslerle hareket edildiği izlenimi uyandırmıyor mu?” diye sordu.

'SORUŞTURMALARIN HUKUKİ GEREKÇESİ NE?'

Altıok, KHK'lerle ihraç edilen KESK üyelerinin ihraç edilmelerine neden olan somut, nesnel, hukuka uygun delillerin varlığını ve bunların paylaşılıp paylaşılmayacağının da yanıtlanmasını istedi. İhraçların yeniden değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini de soran Altıok, KESK ve DİSK'in almış olduğu ortak kararla 29 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşen iş bırakma eylemine katıldıkları gerekçesiyle açılan soruşturmaların yasal dayanağının da gösterilmesini talep etti. İş bırakma eylemleri nedeniyle yürütülen soruşturmalarda İzmir ve ilçelerinde gerçekleşen sürgünleri de gündeme getiren Altıok, “Hangi hukuki gerekçelerle iş bırakma eylemine katılan öğretmenlere ceza verilmiştir? Bu kararların altında imzası olan müfettiş ve yöneticiler kimlerdir?” dedi. Altıok, haklarında herhangi bir soruşturma olmamasına rağmen Eğitim Sen üyelerinin yurt dışına çıkışlarının “keyfi olarak” engellenip engellenmediğinin de yanıtlanmasını istedi.

'YENİ İHRAÇLAR MI OLACAK?'

Son günlerde basına yansıyan “10-15 bin kamu emekçisinin ihraç edileceği”ne ilişkin haberleri de gündeme getiren Altıok, “Bu bilgi doğru mudur? Doğruysa gerekçesi ve delilleri nelerdir? Değilse iktidara yakın gazetelere bu haberleri kim servis ettirmektedir? Bakanlığınızda bununla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa başlatılacak mıdır?” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Kimsenin hayat tarzı tehdit altında değil

SONRAKİ HABER

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa