04 Ocak 2017 09:15

Nabucco operası İstanbullularla buluşuyor

Metropolitan geceleri bu ay Giuseppe Verdi’nin erken dönem eseri Nabucco’yla devam edecek.

Paylaş

130 yıldır dünyanın en ünlü sanatçılarını sahnesine taşıyan Metropolitan Opera canlı yayınla İstanbullularla buluşmaya devam ediyor. Metropolitan geceleri bu ay Giuseppe Verdi’nin erken dönem eseri; Akitanya, Trablus ve denizde geçen bir 12. yüzyıl hikâyesi olan Nabucco’yla devam edecek.

7 Ocak Cumartesi günü New York’tan canlı yayınla sinema salonuna taşınan gösteri saat 20.55’te izleyiciyle buluşacak. İlk defa 2000 senesinde Salzburg Festivali'nde sahnelenen opera, simdi ise Robert Lepage'nin tüm sahnenin ve orkestra çukurunun ışıldayan LED şeritlerle çevrelendiği prodüksiyonu ile Metropolitan Opera'da prömiyer yapacak. Opera’nın kahramanlarından Eric Owens aşk peşinde bir şövalye, Susanna Phillips ise denizin öteki tarafındaki sevgilisi rolünde.

Faust ile 1883’te kapılarını açan Metropolitan Opera, Akmerkez’deki canlı yayınlarına önümüzdeki aylarda da devam ediyor. Opera severler, Aralık’tan Mayıs ayına uzanan program kapsamında Mozart ve Bizet gibi dünyaca ünlü sanatçıların ölümsüz eserleri de bulunuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘KOSGEB gitti, AKGEB geldi’

SONRAKİ HABER

HDP Kocaeli il binasına saldırı  

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...