04 Ocak 2017 08:33

Kars'ta otobüs bekleyenler donmamak için ateş yakıyor

Dondurucu soğukların yaşandığı Kars'ta otobüs şoförleri ve yolcular duraklarda ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.

Paylaş

Yüksek basıncın etkisi altına giren bölgede dondurucu soğuklar hayatı olumsuz etkiliyor. Kent merkezlerinde soğuk hava nedeniyle günlük yaşam adeta donma noktasına geliyor. Kışlık kalın kıyafetler giymelerine rağmen soğuktan korunamayan yurttaşlar ısınmak için değişik çözüm yolları buluyor.

Yaklaşık 100 dolmuşun hizmet verdiği Kars'ta durakların açık olması nedeniyle dolmuş sürücüleri, hem kendilerinin hem de yolcuların üşümemesi için durak önlerinde ateş yakmaya başladı. Isınmak için başka çare bulamadıklarını anlatan sürücüler, yolcuların yüzde 80'inin 'sıcak memleketlerden gelen' üniversite öğrencileri olduğunu, ve Kars'ın soğuğuna bir türlü alışamadıklarını söylediler.

Öte yandan Meteoroloji verilerine göre Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi sıfırın altında 27.4 derece ile Ardahan'ın Göle ilçesi oldu. Termometreler yine sıfırın altında olmak üzere Erzurum'un Horasan ilçesinde 25.7, Kars Harakani Havalimanı'nda 25.6, Ardahan'da 22.5, Kars'ta 21.5, Ağrı'da 15.6, Erzurum'da 15.2, Muş'ta 11.5, Iğdır'da 10.6 ve Erzincan'da 8.1 dereceyi gösterdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Bayır: Din görevlileri hastalara ne anlatıyor?

SONRAKİ HABER

Bakan Işık: Koalisyonun tavrı, İncirlik Üssü'nü sorgulatıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...