04 Ocak 2017 08:18

İlhan İrem: Çalışmalarım engelleniyor

Bir köşe yazısında Fethullah Gülen'e 'Fetuş' diye hitap ettiği için hakkında dava açılan İlhan İrem 2 yıldır çalışmalarının engellendiğini söyledi.

Paylaş

Sanatçı İlhan İrem 17 yıl önce Antalya’da yayınlanan Yeni İleri Gazetesi’nde “Barış” başlığıyla bir köşe yazısı yazmış ve Fethullah Gülen’e “Fetuş” diye hitap etmişti. Bunun üzerine dava açan Gülen ise, 1999 yılında İrem’i tazminat cezasına mahkum ettirmişti. İrem 2 yıldır ‘gizli bir el tarafından’ konserlerinin engellendiğini söyledi.

Sözcü’den Gökmen Ulu‘nun sorularını yanıtlayan İrem, konserlerinin aylar öncesinden tükenen biletlere rağmen engellendiğini vurguladı. Yeni şarkılardan oluşacak albüm çalışmalarının devam ettiğini söyleyen İrem, albümün hazırlık süreçlerinde de benzer zorluklarla karşılaştığını belirtti. İrem “Sanat hayatımın en verimli çağındayım. Bunun vebalini kim ödeyecek?” diye sordu. 

İktidarların en büyük hatasının sanattan ve sanatçılardan “korkmak” olduğunu söyleyen İrem,  “Onlar gibi düşünmeyenlerin üzerinde büyük bir mahalle baskısı uygulanmaya başlandı. Bu anlamda onların düşüncelerine uymayan bütün konserleri, konser salonlarını ve her şeyi engellemek istiyorlar. En katı engizisyon döneminde, derebeylik zamanında bile sanatçı korunmuş ve toplumun göz bebeği olmuştur. Böyle bir ortamda düzene teslim olmayan iş çevrelerinin, sanatçıya ve sanat eserine destek olmak gibi bir misyonlarının olmasının gerektiğine inanıyorum” dedi. Sanatçı, Türkiye’de hayat biçimleri iktidarın zihniyetine uymayan herkesin “özgürlük ve yaşam hakları tehlikede” olduğunu söyledi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı kimin bilgisinde yapıldı?'

SONRAKİ HABER

Laikliği savunan gençleri hangi gerekçeyle tutukladınız?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...