04 Ocak 2017 06:04

Marmaris'te badem çiçek açtı, Bodrum'da erik meyve verdi

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Söğüt Mahallesi'nde badem ağaçları çiçek açtı, Bodrum'da ise bir erik ağacı meyve verdi.

Paylaş

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte yurdun büyük bölümünde kar yağışı etkili oluyor. Karlı ve soğuk hava cumadan itibaren daha geniş bir bölgede etkili olacak.

Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris’te ise kent merkezine 45 kilometre mesafedeki Söğüt Mahallesi'nde çok sayıda badem ağacı güzel havaya aldanıp çiçek açtı. Hava sıcaklığının bölgede 10 derecenin altına düşmemesi, baharın habercisi olarak nitelendirilen badem ağaçlarının çiçek açmasına yol açtı.

  • Marmaris'te çiçek açan çok sayıda badem ağacından biri.

Bodrum'un Torba Mahallesi'ndeki bazı bahçelerde de erik ağaçları yapraklanmadan meyve vermeye başladı. İki çocuk ve 4 torunu bulunan 78 yaşındaki Fehime Özkan, "Çok az rastlanan bir kış geçiriyoruz. Bahçemizdeki erik ağacı meyve verdi. Normalde erik ağaçlarımız mayıs ayında meyve verirdi. Ama doğanın dengesi de hızla değişiyor" dedi.

Muğla bölgesinde yaşayanlar, ülke genelinde olduğu gibi Güney Ege'de de hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde mevsim normallerine gelerek düşeceğini düşündüklerini söyledi. Bu yüzden erken çiçek açan ağaçların donma olasılığı karşısında bu yıl badem rekoltesinde düşüş yaşanmasından endişe ediliyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dolarda yükseliş durulmuyor

SONRAKİ HABER

Kaş'ta 4.1, Akdeniz’de 3.9 büyüklüğünde deprem gerçekleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa