03 Ocak 2017 23:12

‘Türkiye kaosa sürüklenirse bizi de sürükler’

İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mario Giro’dan Reina yorumu: Türkiye kaosa sürüklenirse bizi de sürükler.

Paylaş

IŞİD’in üstlendiği Reina Katliamı’na ilişkin İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mario Giro’dan açıklama geldi.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre, L’Unita gazetesine konuşan uluslararası işbirliğinden sorumlu dışişleri bakan yardımcısı Giro’ya saldırıyı IŞİD’in üstlendiği hatırlatılarak, bunun 2017’nin çatışmalarla dolu bir yıl olacağının göstergesi olup olmadığı soruldu.

Giro şöyle konuştu: “Şüphesiz 2017 zorlu bir yıl olacak. Zaman, kolaycı iyimserlik zamanı değil, savaş riskleriyle kuşatıldığımızı bilmemiz gerekiyor. Bu da bizi barış ve istikrar için daha güçlü şekilde çalışmaya yöneltmeli. Fakat bu endişe verici ortamda iki somut umut işareti de ortaya çıktı: Suriye’deki ateşkes ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki anlaşma.”

Giro, saldırının Türkiye’nin belirsiz dış politikanın ürünü olduğuna yönelik değerlendirmelere ise, “Dürüst olalım, çok sayıda Batılı ülke de aynı şekilde belirsizlik gösterdi” diye yanıt verdi.

Bakan yardımcısı şöyle devam etti: “İtalyan hükümetleri ise en azından Suriye konusunda iç savaşın başından beri, tüm bölgesel aktörleri dahil etmek ve siyasi biz çözüm için çabalamak yönünde şeffaf ve belirsiz olmayan bir pozisyon aldı. Türkiye konusunda ise Dışişleri Bakanı Angelino Alfano’nun da dediği gibi şimdi dayanışma ve hepimizi tehdit eden terörü kesin şekilde kınama vaktidir. Türkiye kaosa sürüklenirse bizi de sürükler.”

saldırıda uzun namlulu silahla kulübe giren saldırgan rastgele ateş açmış, 39 kişi hayatını kaybetmişti. 65 kişinin de yaralandığı saldırının faili henüz bulunamadı. Saldırıyla ilgili 16 kişi gözaltında. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Zülfü Livaneli ‘Huzursuzluk’ ile okuyucularıyla buluşuyor

SONRAKİ HABER

Pentagon: Uçaklar havalandı ancak ateş açmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa