05 Haziran 2012 02:46

THY’de direniş milat oldu

Türk Hava Yolları (THY) işçilerinin, işten atmalara karşı başlattıkları direniş devam ediyor. Direnişin yedinci gününde, havalimanının dış hatlar bölümünde bir araya gelen işçiler, işe geri alınana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Resmi olarak ellerine bir şey ulaşamadığı için halen kaç kişinin i

THY’de direniş milat oldu
Paylaş
Eda Yıldırım

İşten atılan işçilerden 13 yıllık kabin amiri Hava-İş İşyeri Temsilcisi Efem Çaycı, “3.5 sene önce 3500 arkadaşımız işten atıldı ve biz buna ses çıkarmadık. 40- 43 yaşında olan kabin amirlerimiz performansları düşük denilerek işten atıldı. Buna ses çıkarmadık. Bizi kasap dükkanında et tartar gibi tartıya çıkarttılar, sadece yarım gram fazlası olduğu için hukuksuz biçimde arkadaşlarımızı işten attılar; ses çıkarmadık” dedi. Çaycı, şimdi ise grev hakkının ellerinden alınmasının hava işçileri için bıçağın kemiğe dayandığı nokta olarak tarif ediyor.

‘BİZE RESMEN TİS YAPAMAZSINIZ DİYORLAR’

Grev yasağının kendileri için milat olduğunu belirten Çaycı, şimdi işe geri alınana kadar ve grev yasağı kaldırılana kadar direniş yerinden bir an bile ayrılmayacaklarını söyledi.  

13 yıldır Türk Hava Yollarında teknisyen olarak çalıştıktan sonra işten atılan Enis Doğduay ise hükümete tepki göstererek “Grev hakkının olmaması siz TİS yapamazsınız demektir” dedi. İşverenin grev yasağını fırsat bilerek baskılarını arttırdığını anlatan Doğduay, baskılardan kaynaklı içerdeki arkadaşlarının kötü durumda olduğunu aktardı. “‘Sıra bize mi gelecek. Bu grev yasağı neler getirecek’ endişesini yaşıyor” diye ekleyen Doğduay, bunun sadece işçileri değil çalışma verimini de etkileyeceğini kaydetti. Doğduay, sözlerine şöyle devam etti: “Teknik servisi ele alalım. Uçaklar bizim elimize gelmeden uçuşa çıkmıyor. Peki bu baskı altında, kafam doluyken ben işimi nasıl iyi yapabilirim?​”

Şu an Teknik AŞ’de ve THY’de toplusözleşme görüşmelerinin devam ettiğini de hatırlatan Doğduay, grevsiz toplusözleşme masasında var olan bütün haklarının teker teker ellerinden alınacağını dile getirdi.
Efem Çaycı işçiler olarak Türk-İş yönetimine de tepkili olduklarını belirtti. Çaycı, Türk-İş yönetiminin işçileri yalnız bıraktığını ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tüketici 5 kat fazla ödüyor

SONRAKİ HABER

Bakan emek düşmanlığı yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...