03 Ocak 2017 17:39

CHP'li Yarkadaş: Halkevi üyeleri halkı dostluğa davet etti

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Bakanlık, savcılık ve hakimlik laikliği savunan gençleri uyduruk bir gerekçeyle tutuklattı" dedi.

Paylaş

İstanbul Beyoğlu'nda kahvehanede yaptıkları laiklik çağrısı sonrası İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla gözaltına alınan Halkevi Üyesi Ayşegül Başar ile Hamit Dışkaya tutuklandı.

Savcılık tarafından 14. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Halkevi üyelerinin tutuklanması sonrası Çağlayan Adliyesi önünde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş, karara tepki gösterdi.

Yarkadaş, "Halkevi üyelerine (Sizi laikliği savunduğunuz için tutukluyoruz) diyemedikleri için suç uydurdular" dedi.

Başar ve Dışkaya'nın TCK 216'dan tutuklamaya sevk edildiğini belirten Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Savcılık ve hakimlik, bu maddeyi ilgisiz bir yerden ve tersten yorumladı. Bu madde, halkı kin ve nefrete sevk etme suçlamasıdır. Halkevi üyeleri, aksine halkı dostluğa davet etmiştir. IŞİD karşıtı olmak, terörü lanetlemek ve halkı laikliğe davet etmek, suç değildir. Aksine her yurttaşın, tutuklama kararı verdirten savcı ve Hakimlerin de görevidir."

Laikliğin Anayasa'nın 2. Maddesi olduğunu hatırlatan Yarkadaş, "Ayşegül ve Hamit'in savunduğu değerlerin arkasında milyonlar var. İçişleri Bakanlığı, IŞİD'in lanetlenmesinden ve laikliğe çağrı yapılmasından niye gocunuyor? Bu tutuklamayla neyin üstü örtülmeye çalışılıyor?" diye sordu.

Laikliği savunmaktan hiçbir koşulda vazgeçmeyeceklerini belirten Yarkadaş, "Az önce tutuklanan Hamit ve Ayşegül'le konuştum. Her ikisi de (Laikliği savunmaya devam edeceğiz) dedi. Hamit tutuklama için hiçbir delilin ve gerekçenin olmadığını da ilave etti sözlerine. Moralleri çok iyiydi. Her ikisi de gülümseyerek gittiler" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Ali Şeker gençlerin laiklik çağrısını Mecliste okudu

SONRAKİ HABER

Siirt'te, IŞİD lehinde paylaşım yapan polise gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...