03 Ocak 2017 17:24

Kocaeli Demokrasi Girişimi kuruluşunu deklare etti

Kocaeli Demokrasi Girişimi üyeleri 18 Aralık tarihinde yaptıkları toplantıda alınan kararları kamuoyu ile paylaştı, kuruluşunu ilan etti. 

Paylaş

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nde(KYÖD) bir araya gelerek, daha önce 18 Aralık tarihinde toplantıda alınan kararları kamuoyu ile paylaşan Kocaeli Demokrasi Girişimi, kuruluşunu ilan etti. 

Kuruluş deklarasyonun okunduğu toplantıda konuşan Bekir Yurdagül, Hükümetin yanlış politikalarına karşı durmak isteyen tüm muhalif kesimlerin ortak bir alanda buluştuğu platform yaratmak istediklerini belirtti. Öncelikli mücadele edilmesi gereken konunun OHAL ile birlikte çıkarılan KHK’lar ve başkanlık sisteminin oylanacağı referanduma karşı çalışmalar yürütmek olduğu vurgusunun yapıldığı toplantıda konuşan Yurdagül, “Toplantımızın esas nedeni 18 Aralık’ta yaptığımız geniş toplantının Kocaeli kamuoyuna aktarılmasıdır. Öncelikle yılbaşı akşamı gerçekleştirilen vahşi saldırıyı kınıyoruz. Bunun Beşiktaş’ta veya Kayseri’de ölen vatandaşlarımızla arasında bir fark yok. Kahpece bir saldırıyla karşı karşıya kaldılar. Bunu yapanların hepsi insanlık düşmanıdır ve ne yazık ki ülkede ki siyasi iklimde bu duruma katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

‘BAŞKANLIĞA KARŞI DURACAĞIZ!’

Sözlerinin devamında Yurdagül, “Türkiye olağanüstü koşullardan geçiyor. OHAL’den çıkan KHK’larla ülkemiz yönetiliyor. Ne olduğu belli olmayan bir süreci yaşıyoruz. Anayasa değişiklikleri de meclisten geçti ve bahar aylarıyla birlikte başkanlığın referandum süreci başlayacak. Biz de onlara Kocaeli Demokrasi Girişimi olarak buradan Kocaeli’den bir arada durarak karşı duracağımızı belirtiyoruz” şeklinde konuştu.

Sözlerinin sonunda Yurdagül “Ne yapmalı sorusuna cevap aramak üzere toplantıda söz alanlar şu görüşleri ifade etti” diyerek toplantı sonuçlarını şöyle aktardı: 

* Siyasal iktidarın insan vicdanına aykırı uygulamalarına karşı tüm toplumsal muhalefetin birleştirilmesi. Ana muhalefet partisi ve bu gidişe dur demek isteyen diğer siyasi partilerin çerçevesinde iktidarın demokrasi dışı uygulamalarından rahatsız olan toplumsal kesimlerle ittifak yapılması.

‘REFERANDUMA KARŞI HAZIRLIK’

* Emek ve meslek örgütlerinin Kocaeli Demokrasi Girişimi içerisinde aktif bir biçimde yer almasının sağlanması. 
* İnkâr ile çözülemeyeceği görülen Kürt sorununun çözümü için demokratik ve meşru siyaset yollarının açılması. 
* OHAL uygulaması ile olağan hale getirilen KHK’lı düzenin hak arayışlarının önünü kapatan uygulamalarına karşı çıkılması ve KHK’ların tüm sonuçlarıyla iptal edilmesi. 
* Olası referandum veya diğer diğer uygulamalara karşı şimdiden hazırlık yapılması.

* Şiddet içermeyen eylemlerle iktidarın uygulamalarına karşı en geniş kesimlerin harekete geçirilmesi. 
* Kış saati uygulamasına geçilmemesi gibi siyaseten önemsiz görünen ama tüm toplumu ilgilendiren sorunlara yönelik eylemliliklerle demokrasi mücadelesinin küçük zaferler üzerinde inşa edilmesi. 
* Kadın hakları mücadelesinin küçük zaferler üzerinde inşa edilmesi. 
* Gençlerin yaratıcı enerjilerinin önünün açılması. 
* Girişimin meclis ve komisyonlarında hiyerarşi içermeyen dayanışma modelleriyle, esnek ve tüm katılımcılarının kararlara etki etmesini güvenceye alan bir işleyişin esas alınması” 

‘HİYERARŞİYE YER VERMEYEN BİR OLUŞUM’

Yurdagül, açıklamanın sonunda, resmi temsil ilişkisine yada hiyerarşiye yer vermeyen, lideri olmayan, bağlayıcı kararlar almaktan çok uzlaşı arayan bir yapı kurduklarını belirtti. Her bireyin kendi ideolojik kimliğini koruyarak eşit söz hakkına sahip olacağını ifade eden Yurdagül, “Çoğulcu, demokratik bir organ oluşturarak demokrasi mücadelesinde birlikte omuz omuz yürüyeceği, olağanüstü hal baskısına karşı demokrasinin birlikte inşa edileceği dayanışma modellerinin geliştirilmesi ve demokrasi mücadelesinin sürdürülmesi kararı alınmıştır” dedi. 

Toplantı sonrası toplu fotoğraf çekilen Kocaeli Demokrasi Girişimi üyeleri, ardından meclis toplantısını gerçekleştirdi (Kocaeli/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Telegram sessiz sedasız desteği kesti

SONRAKİ HABER

Kerestecioğlu KKTC Cumhurbaşkanının mesajını Meclis'te okudu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...