03 Ocak 2017 16:34

Antalya’da Reina katliamı protestosuna OHAL engeli

Antalya’da, 39 kişinin kişinin hayatını kaybettiği Reina katliamını proresto etmek isteyenlere OHAL gerekçesi ile izin verilmedi.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya


Antalya’da Reina saldırısını protesto etmek için, Emek ve Demokrasi güçlerinin çağrısı ile bir araya gelen sendika, siyasi parti, dernek temsilci ve üyelerine Antalya Valiliğinin izin vermesine rağmen, basın açıklaması yaptırılmadı. Basın açıklaması yapılacak alanı çok sayıda çevik kuvvet polisi ve TOMA ile çeviren polisler, ‘izinsiz gösteri yapamazsınız, yaparsanız müdahale ederiz’ diyerek gurubun dağılmasını istediler. Olaya tepki gösteren kurum temsilcileri, “Biz Valilikten izin aldık ve burada basın açıklaması yaparak Katliamı protesto edeceğiz” dedi. Bunun üzerine polis müdürü bir yere telefon ettikten sonra, “ben ilgili yerle görüştüm alanı derhal boşaltın” dedi. Bunun üzerine Emek ve Demokrasi güçleri Antalya Eğitim-Sen binasına geçerek basın açıklamasını orada yaptılar. 
Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan HDP İl Eş Başkanı Songül Şarklı, açıklama öncesinde: “Attalos Heykeli önünde gerçekleştirilmesine izin verilmeyen basın açıklaması ile ilgili “Temmuzdan bu yana yaşadığımız şey tekrarlandı.  OHAL gerekçe gösterilerek, anayasal, demokratik hakkımız engellendi. Basın açıklamasını bu salon yerine aşağıda, kamuoyunun görebileceği bir yerde yapmamıza izin verilmedi, valiliğin bu olağanüstü halin de üstündeki yasakçı tavrını kınıyoruz” dedi.

Katliamın ardından saldırının yapıldığı Reina’nın önüne çiçek bırakan ESP’lilerin gözaltına alınmasını kınayan Şarklı “Son bir ayda üç katliamın yaşandığı, bir büyükelçinin öldürüldüğü ülkenin iç güvenliğinden sorumlu bakan olarak kahve konuşması yapan ve laikliğe sahip çıkan Halkevcilerle uğraşmak ve tutuklamak yerine Reina’da onlarca kişiyi katledip elini kolunu sallayarak mekândan çıkan katili bulmalı ve katliamları önlemelidir” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

ABD, Irak ve Suriye’de 188 sivili öldürmüş

SONRAKİ HABER

John Berger: Evet, hâlâ Marksistim...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...