03 Ocak 2017 16:20

ABD, Irak ve Suriye’de 188 sivili öldürmüş

IŞİD ile savaşan koalisyon güçleri operasyonlarda 188 sivilin ‘yanlışlıkla’ öldürüldüğünü açıkladı. 

Paylaş

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) öncülüğünde IŞİD ile mücadele kapsamında oluşturulan Özkararlılık Operasyonları Birleşik Görev Gücü (CJTF-OIR), koalisyon saldırılarının başlangıcından bu yana Irak ve Suriye’de 188 sivilin ‘yanlışlıkla’ öldürüldüğünü açıkladı. 

CJTF-OIR’dan yapılan açıklamada kasım ayında Irak ve Suriye’deki sivil kayıplara dair alınan 16 raporun 5 tanesinin güvenilir kanıtlara dayandığı belirtilirken 6 Kasım’da Irak’ın Şehit-Yunus Es Sab, 26 ve 29 Kasım’da Musul, 21 Kasım’da Suriye’nin Selahiye ve 26 Kasım’da da Rakka’daki hava saldırılarında 15 sivilin öldürüldüğü ifade edildi. 

Açıklamada, “Koalisyon saldırılarının başlamasından itibaren bugüne kadar elde edilen verilerin değerlendirilmesi sonucunda en az 188 sivilin ‘Özkararlılık Operasyonu’ saldırıları kapsamında kaybedildiği sonucuna varılmaktadır. 

CJTF-OIR güçleri, Irak ve Suriye’de IŞİD’in bertaraf edilmesi çalışmaları sırasında kasıtsız olarak kaybedilen sivil canlardan ötürü büyük üzüntü duymakta ve hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin başsağlığı dileklerinde bulunmaktadır” denildi. 

ABD ve uluslararası koalisyon üyesi Batılı devletler Suriye’deki Rus hava saldırılarında ölen siviller için sık sık sert açıklamalar yapıyorlar. Konu sık sık Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne de sunuluyor.

Ancak ABD öncülüğündeki hava saldırılarında yaşanan ölümler aynı devlet ve kurumlar tarafından  görmezden geliniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Reina saldırganı Konya Otogarına tek başına gelmiş 

SONRAKİ HABER

Antalya’da Reina katliamı protestosuna OHAL engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...