03 Ocak 2017 15:33

Enerji Bakanına istifa çağrısı

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü, fabrikalara elektriksiz bırakılmasının kabul edilemeyeceğini belirterek Enerji Bakanını istifaya çağırdı. 

Paylaş

Lüleburgaz’dan İstanbul’a uzanan sanayi havzalarında bulunan 2 bin 800 fabrikanın elektriksizlik kalması nedeniyle açıklama yapan CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü, Enerji Bakanını istifaya çağırdı. 

İlçe Örgütü adına yapılan açıklamada, “Yapılamayan üretim, teslim edilemeyen siparişler, zamanında yerine getirilemeyen sözleşmelerin etkisi önümüzdeki günlerde ekonominin tüm çarklarının durmasına sebep olabilir. Türkiye’nin en büyük fabrikaları bile, hükümet enerji ihtiyacını karşılamıyor diye üretimi durdurma yoluna gidiyor. Üretim durduğunda binlerce on binlerce işçi işten çıkartılacak, binlerce anne ve baba artık evine ekmek götüremeyecek. Neredeyse nüfusunun yüzde 60 işçi ailesi olan işçinin harcama yapamadığı Lüleburgaz’da esnaf siftahsız dükkan kapatmaya ve kirasını bile ödeyememeye başlayacak. Bütün bunların temel sebebi ise hükümetin en temel görevi olan enerjinin sağlamaması ve elektriğin kesilmesidir” denildi. (Kırklareli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fiskaya’nın tarihsel hafızası yıkılabilir

SONRAKİ HABER

Bursa’da 4 HDP yöneticisi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...