03 Ocak 2017 15:23

Egedemir işçileri: İş cinayetinden önce şikayet etmiştik

İş cinayetinin yaşandığı Egedemir'de işçiler, patlama öncesi Çalışma Bakanlığı Bölge Müdürlüğü'ne şikayette bulunduklarını söyledi.

Paylaş

Aliağa'da bulunan Egedemir fabrikasında pot kazanının patlaması sonucu çıkan yangında can veren Musa Altsoy adlı işçinin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Batman’a gönderildi.

Aliağa merkez camide yapılan cenazede görüştüğümüz Altsoy’un iş arkadaşları, yaşanan iş cinayetinden bir kaç ay önce fabrikadaki iş güvenliği ve işçi sağlığı eksiklikleri, mesailerin elden yatırılması ve iş yasalarına uyulmamasına ilişkin Çalışma Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne şikayette bulunduklarını ancak yanıt gelmediğini söyledi. 

Olayın nasıl yaşandığına dair savcılık inceleme başlatırken, fabrikada iş cinayetinin yaşandığı gece vardiyasında amir olarak görev yapan bir işçinin tutuklandığı, iş güvenliği uzmanı olarak görev yapan aynı zamanda fabrikanın eski müdürünün ise aranıyor olduğu bilgisi verildi. Yangında yaralanan 3 işçiden ikisinin durumunun iyiye gitti, diğer işçinin ise vücudunda yüzde 40 yanık olduğu için hâla yoğun bakımda tedavi edildiği ifade edildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Facebook paylaşımı nedeniyle işine son verildi

SONRAKİ HABER

HDP milletvekili Leyla Birlik'in eşi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa