03 Ocak 2017 14:58

'Cezaevinde tutukluların saçları zorla kazındı’ iddiası

Mersin'de tutuklanan HDP'lilerin cezaevinde kötü muameleye maruz kaldığı iddia edildi.

Paylaş

Mersin'de HDP’ye dönük operasyonlarda tutuklananların cezaevinde darbedildiği  ve saçlarının zorla kazındığı iddia edildi. Geçtiğimiz hafta içi  Mersin Cezaevine götürülen tutuklular avukatları ile yaptıkları görüşmelerde işkenceye ve cezaevinin muamelesine maruz kaldıklarını aktardı.

Müvekkilleri ile görüşmek için cezaevine giden Avukat Sebahat Gençtarih Cebe, görüştüğü müvekkillerinin hepsinin saçlarının kesildiğini ifade ederek, “Sorduğumuzda hepsinin saçlarını 3 numaraya kendi istekleri dışında kesildiğini öğrendik. Cezaevi yönetimine sorduğumuzda hapishanenin uygulamasının bu olduğunu ilettiler. Aynı şekilde beraber götürüldükleri diğer tutukluların ilk götürüldükleri gün askeri nizamda sayım vermedikleri için 50 ila 60 gardiyan tarafından çok kötü şekilde dövüldüklerini, darbedildiklerini, fakat hastaneye de sevk edilmediklerini öğrendik” diye konuştu. 
Uygulamanın cezaevi yönetmeliği ve yasalara aykırı olduğunu belirten Cebe, tutukluların gardiyan ve cezaevi yönetimlerinin insafına bırakıldığını kaydetti. 

Avukat Ali Bozan da, müvekkillerinden odada ve ayakta askeri düzende sayım vermelerinin istendiğini, bu şekilde sayım vermeyi kabul etmeyenlerin de darbedildiğini söyledi. 3 kişilik koğuşlarda 8 tutuklunun kaldığını söyleyen Bozan, tutukluların balık istifi yapıldığını söyledi. (Mersin/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Batman'da 2 öğrenciyi döven öğretmene soruşturma

SONRAKİ HABER

Çanakkale’de yavru kediye işkence yapan iki kişiye gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...