03 Ocak 2017 13:19

Çalışma Bakanlığı’ndan 2017 emekli aylığı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK ve BAĞKUR emeklilerinin aylıklarının yüzde 4,73 Emekli Sandığı Emeklilerin ise yüzde 3 artacağını açıkladı.

Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2017/Ocak-Haziran döneminde SSK ve BAĞKUR emeklilerinin aylıklarının yüzde 4,73, Emekli Sandığı emeklilerinin aylıklarının ise yüzde 3 oranında artırılacağını duyurdu.

ÇSGB, 2017 yılına ilişkin emekli aylığı artışları hakkında açıklama yayımladı. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 55’inci maddesinde, gelir ve aylıkların, her yılın Ocak ve Temmuz ödeme tarihlerinden geçerli olmak üzere, bir önceki altı aylık döneme göre Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) tarafından açıklanan en son temel yıllık tüketici fiyatları genel indeksindeki değişim oranı kadar artırılarak belirleneceğinin öngörüldüğünün öne sürüldüğü açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Buna göre, TÜİK tarafından 2016 yılı Temmuz-Aralık dönemine ilişkin TÜFE artış oranı yüzde 4,73 olarak açıklandığından, 5510 sayılı Kanunun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) (SSK) ve (b) (BAĞKUR) bentleri kapsamındaki gelir ve aylıklar, 2017/Ocak-Haziran ödeme döneminde yüzde 4,73 oranında artırılarak ödenecektir. 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi (Emekli Sandığı) kapsamındaki aylıklar, toplu sözleşme hükümlerine göre 2017/Ocak-Haziran ödeme döneminde yüzde 3 oranında artırılarak ödenecektir.” (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'nin AB Büyükelçisi Sir Ivan Rogers istifa etti

SONRAKİ HABER

WhatsApp telefon değiştirmeye mi zorluyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...