04 Haziran 2012 11:05

Mısır’da Mübarek gerilimi sürüyor

MISIR’ın devrik lideri Hüsnü Mübarek’e verilen müebbet hapis cezası cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna günler kala gerilimi tırmandırdı.Kararı yetersiz bulan binlerce kişi, protestolar için Tahrir Meydanı’nda toplandı. Müslüman Kardeşler’in cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mürsi, seçilmesi

Mısır’da Mübarek gerilimi sürüyor
Paylaş

MISIR’ın devrik lideri Hüsnü Mübarek’e verilen müebbet hapis cezası cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna günler kala gerilimi tırmandırdı.
Kararı yetersiz bulan binlerce kişi, protestolar için Tahrir Meydanı’nda toplandı. Müslüman Kardeşler’in cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mürsi, seçilmesi halinde Hüsnü Mübarek’in yeniden yargılanacağı sözünü verirken rakibi Ahmed Şefik’i “eski rejimin adamı” olmakla suçladı. Mübarek döneminin son Başbakanı Şefik’in yanıtı gecikmedi: “Ben sivil devleti temsil ediyorum, Müslüman Kardeşler ise mezhepsel bir devleti temsil ediyor. Önceki rejimi getireceğimi söylüyorlar, bunu her kim söylüyorsa Mısır’ı bilmiyor. Mısır’da 25 Ocak devriminden beri nelerin değiştiğinin farkında değiller.”
14 ay süren mahkemenin cumartesi günü yapılan son duruşmasında, Mübarek’in yanı sıra geçtiğimiz yılki halk ayaklanmasında 850 protestocunun öldürülmesiyle suçlanan eski İçişleri Bakanı Habib el Adli de “idamdan kurtulup”, ömür boyu hapse mahkum oldu. Hüsnü Mübarek ile birlikte yargılanan oğulları Cemal ve Ala ise, beraat etti. Mısır’da cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci ve nihai turu 16-17 Haziran tarihlerinde yapılacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler Formula’ya start verdirmiyor

SONRAKİ HABER

Esra Arsan Bilgi'de kalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...