Turizmciler Reina’ya yürüdü

Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği saldırıda 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina’ya 'Yılmayacağız, yarınlar için' pankartı açtı

03 Ocak 2017 10:59
Paylaş

Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD), İstanbul Ortaköy’de bulunan Reina’ya yılbaşı gecesi gerçekleştirilen silahlı saldırıda yaşamını yitirenleri anmak ve saldırıyı protesto etmek amacıyla Reina’ya yürüdü. 

Kuruçeşme Cemiz Topuzlu Parkı’nda toplanan grup, buradan yürüyüşe geçti. Yürüyüşe, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve TURYİD Başkanı Kaya Demirer ile birçok eğlence mekanı sahibi ve çalışanları da katıldı. Reina'nın işletmecisi Mehmet Koçarslan da grupta yer aldı.

Yürüyüş sırasında “Yılmayacağız, yarınlar için" yazılı bir pankartını taşıyan grup, sessiz bir şekilde Reina'nın önüne yürüdü.

Burada konuşan TURYİD Başkanı Kaya Demirer, “Korkmuyoruz, korku tutsaklıktır. Biz ümit vermeye geldik. Biz ezelden beri hür yaşadık, hür yaşayacağız. Reina gerekli izinlerini aldığı zaman, yetkililerinin takdiri ile açılma tarihine karar verdiği zaman bizler ilk önce burada olacağız. Bizler en güzel kılıklarımızla, eşimizle, dostumuzla Reina'ya rezervasyon yaptıracağız" dedi.

Ardından gruba destek için yürüyüşe katılan belediye başkaları da kısa birer açıklama yaptı. 

Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan ise, “Ortağım da tesadüf eseri geriye düşerek hayatı kurtuluyor. Bizler de olabilirdik. En değerli varlıklarımız, evlatlarımız… Biz hepimiz buradayız. Burada olacağız, birlikte direneceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından grup, Reina'nın giriş kapısının önüne karanfil bıraktı. (DİHABER)
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Çantadaki kitaba ‘kabahatten’ para cezası verildi

SONRAKİ HABER

‘IŞİD, illerde gösteri yapıyordu, hükümet neredeydi? 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...